Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Alman pasaportuna başvuran Ukraynalıların oranı yüzde 30,8 düştü

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalara rağmen Ukraynalılar Alman pasaportuna rağbet etmedi.

Alman Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre 2014 yılında Alman vatandaşlığına geçişlerde düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl 108 bin 420 kişi Alman vatandaşı oldu. Bu sayının bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 oranında, son 10 yılın ortalamasına göre ise yüzde 2 oranında daha az olduğu belirtildi.

Alman pasaportuna en çok Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden gelenler rağbet gösterdi. Özellikle Hırvatlar arasında Alman vatandaşlığına geçenleri oranı 2013’e kıyasla yüzde 126,6 oranında arttı. AB ülkelerinden gelenlerin toplamında ise bu oran yüzde 12,3.

Alman vatandaşlığını tercih eden Türklerin sayısında geçen yıl da gerileme kaydedildi. Bir önceki yıla göre yüzde 19,7’lik gerilemeye rağmen 22 bin 500 ile Alman vatandaşlığına geçenlerin başını yine Türkiye’den gelenler çekti. İkinci sıradaki Polonya’yı Hırvatistan takip etti. Alman vatandaşlığına geçişte yüzde 30,8 ile en çok düşüş Ukrayna’dan gelenler arasında düşüş yaşandı. Yunanlarda ise düşü oranı yüzde 20’yi buldu.

Genel olarak bakıldığında ise Alman vatandaşlığı çok az rağbet görüyor. Vatandaşlığa geçiş şartlarına getiren göçmenlerin sadece yüzde 2,2’si geçen yıl Alman pasaportunu tercih etti.

CİHAN | BERLİN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]