Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Rusya’dan gaz alımını durdurdu

Üç ay için Rusya’dan 100 dolar indirim talep eden Ukrayna, Rusya’dan doğalgaz alımını durdurdu. Kararın gerekçesi; Ukrayna’nın üç ay için 100 dolar indirim talebine Rusya’nın 40 dolarla karşılık vermesi olarak açıklandı.

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz’dan yapılan açıklamada Rus enerji şirketi Gazprom’dan doğal gaz alımını 1 Temmuz itibariyle durdurulduğu bildirildi. 30 Haziran’da Viyana’da gerçekleşen Avrupa Komisyonu, Rusya ve Ukrayna ile üçlü doğal gaz görüşmeleri esnasında uzlaşma sağlanamadı. Bununla birlikte Naftogaz, Gazprom’un, Ukrayna toprakları üzerinden Avrupa’ya transit geçen doğal gazda ise daha önceki anlaşma şartlarına uygun olarak aksama yaşanmayacağına belirtti.

Naftogaz ile Gazprom arasındaki anlaşmazlığın başlıca nedeni ise kışa denk gelen 2016 yılının ilk çeyreğindeki doğal gaz fiyatlarının belirlenememesi oldu. Ukrayna yaz ve kış aylarında indirimli sabit fiyat konusunda ısrar ediyor.

Naftogaz, Temmuz-Eylül dönemi için Rusya’dan 100 dolarlık indirim istemişti. Moskova ise, petrol fiyatlarının düşük olması gerekçesiyle Ukrayna’ya satılan gazda 40 dolarlık indirim yaptı. Gazprom, Ukrayna için doğal gazın bin metreküp fiyatını 247 dolar olarak belirlemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]