Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Twitter’da yayınlan ‘koalisyon’ virüsüne dikkat!

Kullanıcıların takip ettiği kişilerden gelen direkt mesajların içinde olan virüs şimdiden binlerce kullanıcının cihazlarına bulaşmış durumda.

‘Şarkı’ ve ‘koalisyon’ virüsü olarak adlandırılan virüs, Twitter’ın mesajlaşma özelliği sayesinde hızla yayıldı. Şimdi de; “Koalisyon kimler arasında kuruldu :)” mesajı akabinde şu şekilde: “http://tinyu.ml/koalisyon/213571143…” bir link geliyor. Bu ve benzeri gelen linklere tıklandığında ise virüs sizin bilgisayrarınıza bulaşıyor.

“BU ŞARKI BENDEN SANA GELSİN”

Virüs, Twitter kullanıcılarına “Şarkı harikaymış” veya “Bu şarkı benden sana gelsin” gibi mesajlar ile gelen ‘google.gl/skMasm’ ve benzeri bağlantılara tıklanması durumunda bulaşıyor.

SAHTE HESABA YÖNLENDİRİLİYOR

Spam olarak gönderilen mesajın içinde yer alan linke tıklayan kullanıcı, sahte bir hesaba yönlendiriliyor. Kullanıcının buradaki sahte Twitter sayfasına giriş yapması durumunda virüs ona da bulaşıyor ve farkında olmadan spam gönderen hesaplardan biri haline geliyor.

Konuyla ilgili Twitter henüz resmi bir açıklama yapmadı. Şu an için bu virüsten korunmanın tek yolu bu ve benzeri mesajlara tıklamamaktan geçiyor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]