Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Meridyen’de ilk okul zili çaldı, dersler başladı

Ukrayna’da geleneksel olarak kutlanan 1 Eylül Bilim Günün’de okullarda ilk zilin çalmasıyla 2013-2014 eğitim dönemi başladı. Ukrayna’da 1 Eylül hangi güne denk gelirse gelsin okullar açılıyor.

Başkent Kiev’de, Türk müteşebbislerce açılan Uluslararası Meridyen Okulu da eğitimin ilk gününde öğrenci ve velileri ağırladı.

1 Eylül Bilim Günü’de Uluslararası Meridyen Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Bayan Feruza Samsar, Uluslararası Meridyen Okulu Kurucularından Ahmet Aydın, Ukraynalı yetkililer, okulun yerli ve Türk idarecileri, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Ukrayna Milli Marşı okunması ile başlayan etkinlikte Büyükelçi Samsar ve Ahmet Aydın öğrencileri yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebeti ile tebrik etti.

Okuldaki etkinlik bir ilkokul öğrencisinin son sınıf öğrencisi omzunda zil çalmasıyla başladı. Bayram havasında geçen okulun ilk gününde öğrenciler sınıf ve sıralarına merhaba dedi.

Ukrayna’da 1 Eylül hangi güne denk gelirse gelsin okullar açılıyor. Ukrayna’nın ulusal bayramı 1 Eylül Bilim Günü, 1984’de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ( SSCB) Yüksek Sovyet’i tarafından ilan edilmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

BÜTÜN FOTOĞRAFLARI AŞAĞIDA GALERİDE GÖREBİLİRSİNİZ BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

P.S.: FOR ALL PHOTOGRAPHS DOWNLOAD PLEASE CLICK HERE!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]