Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Zombiler, Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’nı bastı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de zombi kılığına giren bir grup, Rusya yanlısı yayın yaptığı iddia edilen Vesti gazetesini desteklediği için Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) merkez binasını bastı.

Kiev’in merkezinde Milli Opera Tiyatrosu’ndan yürümeye başlayan zombiler, ellerinde Vesti gazetesi dövizleriyle, uğultuyla ve çığlık atarak yaptıkları yürüyüş akabinde istihbarat teşkilatı binasına ulaştı.

Zombi eylemi esnasında çevrede hiç polis ve güvenlik elemanı olmaması dikkat çekti. Zombi eylemciler, istihbarat teşkilatı önünde halay çekti ve Rusya’nın desteği ile basılan ve ücretsiz dağıtılan gazeteyi almak için birbirleriyle çekişti. SBU kapısına Vesti adında çerçevelenmiş “Rus propagandasını desteklediğiniz için teşekkür ederiz” yazısı astı.

Kadın zombiler, başlarına geleneksel Rus bayan kıyafetinin bir parçası olan ‘kokoşnik’ taktı, Rus erkeklerin uzun kulaklı şapkasını giyen erkek zombiler, Rus müziği dinledi. Rusya ile özdeşleşen semaver, Rus bayrağı, Sovyet Rusya’sı sembollerinden “turuncu-siyah” kurdeleler ile bezenen zombiler trajikomik bir eyleme imza attı.

Bina önünde eylem yapan zombiler Rus müziği eşliğine halay çekti, istihbarat teşkilatını Rus basınına bilgi vermekle suçladı. Vesti gazetesi karşıtı zombiler, “Yeni Rusya”, “Putin Başkan”, “Kiev Halk Cumhuriyeti”, “Sadece Vesti muhabirleri doğru söyler” sloganları attı.

Zombilerin “Daha fazla Vesti, daha fazla ölüm” adı verdiği ironik eylemin amacının üst düzey yetkililerin dikkatini Vesti gazetesinin faaliyetlerine dikkat çekmek olduğu belirtildi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan zombi kostümlü bir eylemci, “Ülkemizde normal bir basın yok. Hepsi satılmış ve oligarşinin elinde. Sadece her sabah ücretsiz dağıtılan Putin’in ailesinin desteklediği Vesti gazetesi gerçek basın. Biz de SBU binasına geldik teşekkür etmek için. Çünkü istihbaratımız Rus propagandasının Ukrayna’da yaşamasına izin veriyorlar.” dedi.

Eyleme katılanlar, Vesti gazetesinin Kremlin yanlısı haberlerle Ukrayna’da enformasyon savaşını yürüttüğünü ileri sürdü. Rus bayrağı ile dans eden zombiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Daha önce istihbarat teşkilatı Vesti gazetesinin merkezini, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü karşıtı yayın yaptığı gerekçesiyle basmıştı. En son 18 Haziran’da maliyeciler kara para aklama gerekçesiyle, Vesti gazetesinde teftişe başlamıştı. Mayıs ayında benzer bir eylem yapan zombi gurubu, Vesti okurlarının saldırısına uğramıştı. Tamamı renkli basılan Vesti gazetesi, trafikte, ışıklarda ve metrolarda ücretsiz dağıtılıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]