Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Rusya Donbas’ta yeni nesil silahları test ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’da temaslarda bulunan ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı John McCain’i kabul etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde gerçekleşen Poroşenko ve McCain görüşmesinin ana gündemini Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaların devam ettiği Donbas bölgesindeki gelişmeler oluşturdu.

Görüşmede ABD tarafından senatörler John Barrasso ve Tom Cotton, Ukrayna tarafından ise Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı idari sorumluları Valeriy Çalıy ile Andrey Taranov hazır bulundu.

Görüşmede, Poroşenko, ABD Senatosunun Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı McCain’e Rusya’nın Donbas’ta yeni nesil silahların test ettiğini söyledi.

Poroşenko: “Bizler elimizdeki 20. yüzyılın silahlarıyla 21. yüzyılın silahlarına karşı savaşıyoruz. Rusya Donbas’a modern silahları gönderiyor ve Ukrayna’yı yeni nesil silahları test ettiği bir poligon olarak kıllanıyor.” dedi.

Ukrayna ile Amerika’nın ortaklaşa gerçekleştireceği tatbikatın önemine dikkat çeken Poroşenko, ABD’nin güçlü duruşu ve Ukrayna’ya bu zor zamanda yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirten Senatör McCain, Ukraynalıların organize bir şekilde özgürlük için mücadele etmesinden etkilendiğini belirtti.

Öte yandan NATO ile Rusya arasında tansiyon giderek yükseliyor. NATO’dan yapılan üst düzey açıklamalarda Rusya, ayrılıkçılara silah vermesi nedeniyle ve bölgede ihtilafın tırmandırması nedeniyle eleştiriliyor. Rusya ise Donetsk ve Lugansk bölgesindeki olaylarla ilgisinin olmadığını ve ayrılıkçılara da silah vermediklerini iddia ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]