Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] İFLC’de, Ukrayna şarkı dalında dünya 3’cüsü oldu

Bu sene 13’cüsü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nde Ukrayna’yı temsil eden Uluslararası Meridyen Okulu Öğrencisi Anna Trinçer müthiş performansıyla dünya üçüncüsü oldu.

Dünya çapında 150 ülkenin çocuklarının kıyasıya yarıştığı IFLC şarkı kategorisinde zorlu rakiplerini muhteşem sesiyle geride bırakan Anna Trinçer, Romanya’nın başkenti Bükreş’te final programında 5 bin kişinin önünde şarkısını söyledi.

Ukrayna’nın geleneksel “Vışıvankı” ve Ukrayna bayrağı ile sahneye çıkan Anya Trinçer, Sezen Aksu’nun “Masum Değiliz” şarkısıyla dinleyenlerin beğenisini kazanarak bronz madalyayı aldı.

Paris, Brüksel ve İstanbul’dan gelen ayrıca Bükreş’teki ünlü sanatçılardan oluşan jüri üyeleri değerlendirmede epey zorlandıklarını ifade etti.

Romanya Enerji Bakanı, Bükreş Belediye Başkanı, Bükreş Valisi’nin de katıldığı törene dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey katılım oldu. Tam bir şölen havasında gerçekleşen programda dünyaca ünlü sanatçılardan müteşekkil jüri heyeti dostluk sevgi ve barış mesajı verdi.

İlker Gültekin ve Romanya Lumina Okulları Mezunu, Adriana sunduğu program dünya çocuklarının hep bir ağızdan söylediği “Yeni Bir dünya” şarkısı ile bitti.

YARIŞMA EUROVİSİON’DAN ÖTE
Romanya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Alexandru Oprean, Bükreş’te ortaya çıkan mesajın bütün dünyaya ulaştığını kaydetti. Eurovision’la kıyaslama yapan Oprean, “Eurovision’daki parçamızla bugün Avrupa sahnesinde Romanya olarak dostluk ve barış için mesaj vermiştik. Ama buradaki barış ve kardeşlik mesajı Avrupa’dan daha öteye bütün dünyaya ulaşacaktır. Çocukları ve organizatörleri gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNALI TRİNÇER BEYAZ SARAY’DA AĞIRLANDI
IFLC kapsamında ABD’nin başkenti Washington’a da giden, Ukraynalı Anya Trinçer, Beyaz Saray yetkilileri tarafından özel olarak ağırlanmıştı. Yetkililerinin daveti üzerine Beyaz Saray’a giden Trinçer, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerle birlikte burada küçük bir gösteri yapmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]