Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

TC Adalet Bakanı Gül: Hiçbir ülke, FETÖ’yü terör örgütü kabul etmedi

Dünyada, Türklerden başka kimse inanmadı...

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Hiçbir ülke, FETÖ’yü terör örgütü kabul edip iade talebimizi olumlu karşılamadı.” dedi.

Gül, ayrıca şu ifadeleri kullandı:
“Amerika, İngiltere, Almanya’dan FETÖ bağlamında bir iade olmadı. Görüşmeler sürüyor. Ben bütün muhataplarımdan talepte bulundum.”

DÜNYA İNANMIYOR!

Geçen iki yılı aşkın zamana rağmen 15 Temmuz’la ilgili hala cevapsız çok sayıda soru var. Türkiye’de iktidar ve muhalefet, kurumların  ve de halkın tamamı darbe girişiminin arkasındaki iktidarın gösterdiği isimler olduğuna ikna olmuş olsa da dünyada kimse inanmadı.

ABD Kongresi’nde Türkiye oturumu
Eylül 2016’da Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi, “Darbe Girişimi Sonrası Türkiye” adlı oturuma ev sahipliği yaptı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, oturumda Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası attığı adımlara sert eleştiriler yöneltildi. Komite Başkanı Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Dana Rohrabacher, “Erdoğan, başarısız darbe girişimini siyasi gücünü daha da artırmak için fırsat olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

AB istihbarat biriminin raporu basına sızdı
Batılı devletler ekranlardan ve yazılı olarak hükümete destek mesajları gönderirken, darbe girişimi hakkında hazırlanan istihbarat raporları Ocak 2017’de basına sızmaya başladı.
Avrupa Birliği istihbarat merkezi EUINTCEN’in raporu, İngiliz The Times gazetesinde yer aldı. Darbenin hemen ardından ağustos ayında hazırlandığı anlaşılan rapor, Ankara’yı ordudaki tasfiye listesini 15 Temmuz’dan çok daha önce hazırlamakla suçluyor.

Raporda “Gülen’in şahsen darbe girişiminde bir rol oynadığı muhtemel değildir.” ifadeleri dikkat çekti.

Almanya istihbaratı da inanmadı!
Haftalık Der Spiegel dergisine konuşan Almanya istihbarat servisi BND’nin Başkanı Bruno Kahl, “darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğuna dair yeterli kanıt bulunmadığını” söyledi. Kahl, Türk yetkililerin kendilerini ikna edecek yeterli veri sunmadıklarının altını çizdi.

Benzer bir açıklama da Almanya’nın iç istihbarat servisi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen’den geldi. Maassen, “15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğuna kimsenin inanmadığını” söyledi.

İngiltere de inanmadı!

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, Mart 2017’de hükümete tavsiye niteliği taşıyan Türkiye raporunu yayınladı. Raporda “Dışişleri Bakanlığımız, Gülenciler ve darbe girişimindeki rolleri hakkında yeterli bilgiye sahip değildir” ifadelerine yer verildi.

“Gülen cemaatinin İngiltere tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesini haklı gösterecek kanıta sahip değiliz” diyen rapor, darbeciler arasında kişisel olarak Gülencilerin yer aldığını ancak kalkışmadan bir bütün olarak cemaatin ya da liderinin sorumlu olduğunu ispatlayamayacaklarını savundu.

 

[VİDEO] İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, darbeyi Gülen planlamadı!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]