Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Yanukoviç, Putin’le stratejik ortaklık anlaşmasına yakın

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Çin dönüşü ülkesine giderken Rusya’nın Karadeniz tatil şehri Soçi’ye inerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşmede Ukrayna’nın Rusya-Belarus-Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği’ne dahil olması ve diğer ekonomik ve siyasi alanlarda işbirliğini öngören kapsamlı bir işbirliği anlaşmasını ele aldıkları belirtiliyor.

Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşmasını askıya alan Ukrayna’da Batı yanlısı gösteriler devam ederken Yanukoviç, Putin’le stratejik işbirliği konularını masaya yatırdı. Görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, “Biz Rusya Federasyonu ile stratejik ortaklık yönünde büyük bir anlaşmanın hazırlıkları üzerine konuşuyoruz….” dedi. Ukrayna’nın Avrupa ile anlaşmasını istemeyen Kremlin, Gümrük Birliği’ne dahil olması için Kiev’i ikna etmeye çalışıyor.

Putin-Yanukoviç görüşmesinin detayları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Azarov iki liderin ticari konularda yaşanan sorunlar ve doğalgaz arzı ile ilgili mevcut anlaşmazlıkları ele aldığını kaydetti.

Hükümetin durumu kontrol edip etmediği ile ilgili soruya yanıt veren Azarov, gösterilerin ve şiddetin sona ermesinden sonra muhalefetin taleplerini dinleyebileceklerini ifade etti. Göstericilere neyi protesto ettiklerini soran Azarov, “Cumhurbaşkanının istifasını istiyorsanız, bu olmayacak. Bu anayasamıza aykırı. Hükümetin istifası isteniyorsa, bu da parlamentoya gelir… Avrupa’da halk gösterileri ile istifa etmiş hükümet var mı? Parlamentoya gelir orada güven oylaması olur. Her şey anayasaya uygun yapılmalı…” dedi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]