Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Kiyiv’de ilk devlet “Bilim Müzesi” açıldı

3 Ekim'de, VDNH sergi merkezinin №23. Bölümünde "Bilim Müzesi" açıldı

Bilim müzesinde ziyaretçiler çok çeşitli bilimsel materyalleri keşfedebilir, dev gözün rengini değiştirebilir, bir ayna tüneline girebilir, madenin kuvvet uygulandığında etki ve tepkisini ölçebilir, 18 metrelik bir sarkaç gösterisini izleyebilir ve renk değiştiren etkileşimli bir tavanı çalıştırabilir.

3 Ekim’de interaktif sergi alanı Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından ziyaret edildi. Bilim Müzesi’nin açılış törenine devlet erkânı katıldı.

Bilim Müzesi’nin kurulma fikri, kendi araştırma ve geliştirme projeleri üzerinde çalışan 150 binden fazla Ukraynalı genç üyesi olan Ukrayna Küçük Bilimler Akademisi (MANU) tarafından başlatıldı.

MANU öğrencileri, yalnızca 2020 yazında, mucitler için düzenlenen uluslararası yarışmalarda 80 ödül kazandı.

Küçük bilim insanları müze için üç yıl çalıştığı bildirildi. Bilim Müzesi’de; Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Polonya, İsveç, İngiltere ve Ukrayna’dan ekipler tarafından geliştirilen 120’den fazla etkileşimli sergi bulunuyor.

Nerede: VDNH, Bölüm №23 “Bilim”

Ne zaman: 6 Ekim’de Bilim Müzesi kapılarını herkese açacak. Her gün 10:00 – 20:00 arası açık olacak, Pazartesi tatildir. Biletleri müzenin https://sciencemuseum.com.ua web sitesinden satın alabilirsiniz.

Bilet fiyatı: 100 Grivna standart bilet; Visa kart ile ödeme yapanlara yüzde 15 indirim;

okul çocukları için grup bileti kişi başı 50 grivna (10 kişiden);

3 yaşın altındaki çocuklar, engelli kişiler, Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar sırasında annesi / babası ölen yetimler ve çocuklar için ücretsiz giriş.

Müzede karantina dönemi için, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen gelişmiş güvenlik tedbirlileri alınmıştır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]