Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Donbas

[FOTO GALERİ] Mariupol’de sivillere saldırı: 27 ölü, 97 yaralı

Görgü tanıkları, atılan roketlerin ayrılıkçıların kontrolündeki Novoazovsk bölgesinden geldiğini söyledi.

Ukrayna’nın güneydoğusunda Donetsk Bölgesi’nin Mariupol şehrinde sabah saatlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yapılan bombardımanda 27 sivil öldü, 97 kişi de yaralandı.

Donetsk Valiliği resmi sitesinde yapılan açıklamada, Mariupol şehrinin sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti kontrolündeki topraklardan yapılan saldırıda yerleşim birimlerindeki ikisi çocuk olmak üzere 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, 97 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bombardıman esnasında şehirde sirenlerin çaldığı, can kayıpların yanı sıra büyük çaplı maddi hasar da meydana geldiği belirtildi.

Yaralıların şehrinin değişik hastanelerinde tedavisinin devam ettiği bildiriliyor.

Rus basini, Ukrayna’nin Donetsk sehrinde bir otobus duragina yapilan saldirida en az 15 kisinin oldugunu, 20 kisinin de yaralandigini duyurdu. Ukrayna basini ise olu sayisini 7 olarak acikladi. (Kaynak: twitter)Görgü tanıkları, atılan roketlerin ayrılıkçıların kontrolündeki Novoazovsk bölgesinden geldiğini söyledi.

Görgü tanığı yaptığı açıklamada: “Pazar tarafında kasapta çalışan kızımı ziyarete gittim. O sırada saldırı başladı. Otomobiller havaya uçtu. Roketler nasıl yerlere asfalta düştü ve patladı gözlerimle gördüm. Orada bulunan 3 kişi o esnada hayatını kaybetti. Yollarda birçok cesedi gördüm. Emin olun o roketlerin bizim tarafımızdan atılması mümkün değildi. Rusya tarafından geldi isterseniz kızıma sorun bakın roketlerin düştüğü açıya siz de anlarsınız.”

Bombaların düştüğü şehirde çok sayıda apartmanın camları kırıldı. Onlarca otomobil kullanılmaz hale geldi. Saldırının ardından kayıpların artmasından endişe ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU |

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]