Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Rusça basılan yayın sayısı gittikçe artıyor

Ukrayna’da Rusça basılan yayınların sayısının hızla arttığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Kitap Odası tarafından yapılan açıklamada, bu sene başından itibaren Ukraynaca basılan kitapların tirajının 14 milyon 318 bin 800 adet olduğu, Rusça eserlerin sayısının ise 12 milyon 983 bin 400’e ulaştığı açıklandı.

Kitap odası, 2013’te ülke genelinde 13 bin 653’ü farklı kitap ve broşür olmak üzere toplam 35 bin 231 farklı eserin yayımlandığını belirtti.

Ülkede basılan eserlerin büyük kısmını Ukraynaca ve akabinde Rusça eserler oluşturuyor. Aynı zamanda Ukraynaca ve Rusça olmak üzere çift dilde 487 farklı yayın basıldı. 2010 yılından itibaren ülkede Rusça basılan yayınlarda düzenli bir artış görülüyor. Özellikle son yıllarda Rusça eserlerin sayısı neredeyse Ukraynaca basılan yayınların sayısına yaklaştı.

Ukrayna Devlet Kitap Odası verilere göre; İngilizce eser sayısı 255, Almanca 27, Kırım Tatarca 20, Fransızca 10, Romence 10, Polonya dilinde 9, Kazakça 9 ve İspanyolca 9 farklı eser yayımlandı. 2013 süresince Ukrayna’da birer adet de Slovakça, Latince ve Bulgarca eser basıldığı açıklandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]