Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD: Ukrayna, güç kullanma hakkına sahiptir

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde düzeni sağlamak için güç kullanma hakkına sahip olduğunu söyledi.

‘Özgürlük’ radyosuna konuşan Psaki, “Bizler binaları ele geçiren ve havalimanına saldıran agresif, Rus silahlı militan bir gruptan bahsediyoruz. Bu nedenle, Ukraynalılar ülkedeki istikrar ve düzeni koruma adına her türlü hakka sahip.” dedi.

Psaki, “ABD’nin Ukrayna’da ortamın karıştırılması hususunda, Rusya’nın rolünü tartışmaya devam edeceğini ve gerekli önlemleri de alacağını” belirtti.

Psaki, “Biz doğu Ukrayna’da silahlı militanların eylemlerinde, Rusya’nın eli olduğunu hissediyoruz. Seçimlerin gerçekleşmemesi için de ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Buna rağmen 25 Mayıs’ta Ukrayna’da seçimler gerçekleşti ve halkın katılımı yüzde 60’ın üzerinde oldu. Bu ise çok önemli bir işaret.” diye konuştu.

Önceki gün Donetsk’teki havaalanını Rusya yanlısı silahlı milislerin ele geçirmesinin akabinde, Ukrayna kolluk kuvvetleri operasyon başlatmıştı. Havalimanının yeniden ele geçirildiği operasyonda 50’den fazla Rusya yanlısı milis öldürüldü. Bölgede kolluk kuvvetleri ile milisler arasında çatışmalar devam ederken, Moskova operasyonların durdurulması için gayret ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]