Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım’da referandumda Rusya vatandaşları da oy kullandı iddiası

Rusya Federasyonu vatandaşı olan ve Ukrayna’da ‘geçici ikamet’ ile bulunan bazı kişilerin Kırım’da referandumda oy kullandığı iddia edildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki ‘Euro Meydan’ eylemlerine katılan ‘Sağ Sektör’ lideri Oleksandr Danilük, sosyal paylaşım ağı Facebook’ta yaptığı açıklamada; “Sivil toplum kuruluşu ‘Sağ Sektör’ gözlemcileri Kırım’daki gayrimeşru referandumu izlemektedir. Saat 12.00 itibariyle Ukrayna’da geçici ikamet hakkı bulunan bir Rusya vatandaşının pasaportu ve kimliği üzerinden oy verdiği tespit edildi. Referanduma katılım da oldukça düşük.” şeklinde yazdı.

Öte yandan seçimleri takip eden gazeteci Ekaterina Sergatskova sosyal medyada, oy listelerinde olmayanlar diğer ülke vatandaşlarına da oy bültenleri verildiğini öne sürdü.

Sergatskova; “Ben Simferopol’da bir oturma izni ile Rusya vatandaşı olarak bültenimi aldım. Bana, sandık görevlisi, ‘Sen burada yaşıyorsun, eğer öyleyse oy verebilirsiniz’ dedi. Teyze listelerde beni bulamayınca başka listeye adımı ekledi.” dedi.

Kırım’da meşruiyet tartışmaları gölgesinde referanduma oy verme işlemleri sürüyor. Kırım’ın Rusya ile bütünleşmesini öngören referandum sadece Rusya tarafından yasal kabul ediliyor. Venedik Komisyonu ve dünya liderleri referandumu tanımadıklarını söyledi.

Öte yandan 15 Mart’ta Ukrayna Parlamentosu, Kırım Özerk Cumhuriyeti parlamentosunu feshetmişti. Kırım Yüksek Konseyi ise bu kararı kabul etmedi.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]