Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mustafa Cemiloğlu: Bu referandumun bizim için bir anlamı yok

Kırım Tatarın efsanevi lideri Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Cemiloğlu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı özel açıklamada Kırım’da devam eden referandumun kendileri için bir anlam taşımadığını ifade etti.

Kırım Tatarlarının düşüncelerini aktaran Mustafa Cemiloğlu, bazı Tatarlarda Rusya’nın fiilen ilhak edilmesi akabinde yeni bir sürgün endişe olduğunu dile getirdi.

Cemiloğlu; “Biz anavatanımıza dönmek için 50 yıl boyunca mücadele ettik.  Bazı kardeşlerimiz tekrar sınır dışı olmaktansa ölmek tercih ediyor. Bu bazılarının hissi, tabii ki biz kendi başımıza Rusya’ya karşı savaş ilan edemeyiz. Şimdi biz provokasyon olmadan her şey geçsin bitsin istiyoruz. Ama öz vatanın yabancı askerler tarafından işgal edildiğinde huzurla beklemek de kolay değil.” dedi.

Basında haklarında havadan haberler yapıldığına dikkat çeken Cemiloğlu, Kırım Tatarlarının neredeyse yüzde 99’nun referandumda oy kullanmadığını belirtti. Bununla birlikte aile ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan yaklaşık 300 kadar Tatarın da Ukrayna’nın batı bölgelerine göçtüğünü belirtti.

Hâlihazırda İstanbul’da bulunan Mustafa Cemiloğlu, İzmir’e geçerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmede bulunması bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]