Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB, Kırım’a gözlemci göndermedi: Referandum sonuçlarını tanımayacak

Avrupa Birliği’nin (AB) resmi Ukrayna Facebook sayfasından yapılan açıklamada, AB’nin Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki referandumun sonuçlarını tanımayacağı bildirildi.

Referandum anayasaya aykırı olarak değerlendirilen AB, açıklamasında gözlemci gönderilmeyen 16 Mart referandumunu ‘kanunsuz etkinlik’ olarak tanımladı. Öte yandan sandık başlarında AB gözlemcilerinin olmadığı görüldü.

Mesajda, Kırım’da bulunan AB vatandaşlarının referanduma ilişkin yaptığı yorum ve açıklamaların ise AB’nin resmi görüşlerini temsil etmediğini de ifade edildi.

Daha önce ise Avrupa Parlamentosu, Rusya’ya Ukrayna’dan askerlerini geri çekmesi çağrısında bulunmuştu.

13 Mart 2014 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen kararla, Rusya’nın Kırım’ı işgali şiddetle kınanmıştı.

Referandumda halka Kırım’ın Ukrayna’ya bağlı bir bölge olarak kalmasını mı yoksa Rusya Federasyonu’na katılmasını mı istedikleri soruluyor.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]