Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da taraflar anlaştı: imzalar saat 12’de atılacak

Ukrayna’daki siyasi krizini çözmeye yardımcı olmak için Kiev’e; Almanya, Polonya ve Fransa’dan gelen dışişleri bakanları ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç gece boyu 9 saat süren görüşme akabinde anlaşmaya vardı.

Kaynaklara göre anlaşma sözleşmesinde; 48 saat içerisinde 2004 yılın Anayasaya dönüş (cumhurbaşkanın yetkililerinin az yetkilerin başbakanda olduğu anayasa), 10 gün içerisinde hükümetin kurulması ve 2014 Aralık ayında erken cumhurbaşkanlık seçimlerine gidilmesi var.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre bu anlaşmanın imzalanması cumhurbaşkanlık binasında gerçekleşecek. Öte yandan anlaşma belgesinin detaylarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Ukrayna cumhurbaşkanlığındaki görüşmeye, Avrupa Birliği’nden; Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov ve Rusya Federasyonun İnsan Hakları Komiseri Vladimir Lukin katıldığı bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]