Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Sağlık Bakanlığı: Kiev’deki çatışmalarda 77 kişi öldü

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkede 18 Şubat’tan bu yana devam olaylarla 77 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Resmi kayıtlara göre 577 kişi tedavi için hastaneye başvururken, 369 kişinin ise kontrolleri sürüyor. Yatarak tedavi alan kişilerden 76’sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kiev’de bütün hastanelerde ameliyathanelerinin dolduğu bildirildi.

Gayri resmi yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor. Merkezde yaralanan protestocular gözaltına alınma endişesiyle hastaneye gitmek yerine çadırlarda ya da hastaneye çevrilen kiliselerde gönüllü sağlık hizmeti veren doktorlar tarafından tedavi ediliyor. Bu kiliselerde ameliyat dahil bir çok operasyon yapılabiliyor.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanlığı’da yayınladığı bir duyuru ile vatandaşlara merkeze gitmeyin uyarsında bulunarak mecbur kalınmadıkça evlerden çıkılmamasını istedi.

Bununla birlikte ana ulaşım hattı metro seferlerinin iptal edildiği başkent Kiev’de eğitim ve öğretime de ara verildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]