Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da muhalifler bir günde 13 şehirde Lenin heykelini devirdi

Ukrayna’da komünizm karşıtı guruplar bir gün içerisinde 13 şehirde Lenin heykelini devirdi.

Dün gece başlayan Lenin heykeli devirme furyası gün boyu devam etti. Ülke genelinde en zor heykel ise Dnipropetrovsk şehrinde devrildi. Burada, komünizmin sembolünü devirmek için muhalifler tam 6 saat aralıksız uğraştı. Lenin heykeli devrilirken Dnipropetrovsk şehrinde bir kişi de yaralandı.

Lenin heykelini devirmek için kimi zaman kamyon, kimi zaman vinç kullanıldı. Kimi yerlerde devrilen heykeller kamyonlarla sürüklenip şehir merkezinde gezdirildi, kimi yerlerde ise parçalara ayrıldı. Eylemciler, yıkılan Lenin heykeli üzerinde sevinç naraları atıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lenin heykeli yıkılma hadiselerini ilk başta komünistler ve kolluk kuvvetleri engellemek istese de sayıları yer yer 10 bini bulan öfkeli kalabalık karşısında etkili olamadı.

Heykeller, ağırlıklı olarak ülkenin batı bölgelerinde yıkılırken, Rusya’ya karşı duyarlı olan doğu bölgelerde ise Lenin heykellerine karşı boyalı saldırılarda bulunuldu.

Başkent Kiev’in merkezindeki Lenin heykeli ise 8 Aralık 2013’te yıkılmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]