Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Türkiye’de organize ekipten “telekulak” skandalı!

Gülen’in avukatı, “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde hukuksuz dinleme yapan ve masum insanlara iftira atan illegal yapı, yasayla koruma altına alınmış devlet kurumlarında aranmalıdır.” dedi.

Fethullah Gülen’in avukatı, müvekkilinin legal konuşmalarını yasa dışı yollarla dinleyerek suçmuş gibi göstermeye çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Albayrak, “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde hukuksuz dinleme yapan ve masum insanlara iftira atan illegal yapı, yasayla koruma altına alınmış devlet kurumlarında aranmalıdır.” dedi.

TELEKULAK SKANDALI

Yolsuzluk soruşturmasının başladığı 17 Aralık’tan itibaren Hizmet Hareketi’ni hedef alan iftira ve karalama kampanyalarına telekulak skandalı eklendi. Hükümet ve AK Parti’ye yakın medya kuruluşları ile internet ve sosyal medyadaki timler, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin telefon konuşmalarının yer aldığı illegal kayıtları manşetlerine ve sosyal medya kampanyalarına taşıdı.

EKİM, KASIM VE ARALIK AYINDA FETHULLAH GÜLEN’İN TELEFONLARINI DİNLEMİŞLER

Ekim, Kasım, Aralık 2013’te yapıldığı anlaşılan ses kayıtlarında Hocaefendi ile konuşan isimler, bazı işadamlarıyla ilgili değerlendirmeleri paylaşıyor. Kayıtlardan birinde Bank Asya’yı batırmaya yönelik kumpasa karşı alınması gereken önlemler görüşülüyor.

Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Twitter’da yasa dışı kayıtları yayınlayan esatce rumuzlu Esat Burak Uzundere, WUattack isimli kullanıcı ile Yeni Akit Gazetesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Albayrak, yazılı açıklamasında ise şöyle dedi: “Bugün görülmüştür ki, gerek iç hukuku gerekse evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan illegal bir yapı vardır. Bu yapı, dinleme yapma imkânına sahip ve yasayla koruma altına alınmış devlet kurumlarında aranmalıdır. Daha önce de hukuksuz dinleme ve izleme yapıp bunları medya organlarında yayınlayarak insanları mağdur eden ‘Ankara’nın karanlık dehlizlerindeki’ bu illegal yapı şimdiye kadar ortaya çıkarılmamıştır. Devletin bütün imkânlarına rağmen bu illegal yapıyı ortaya çıkarmayan sorumlular, bundan sonra işlenecek benzer suçlardan hukuken ve ahlaken sorumlu olacaklardır.”

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Avukatı Nurullah Albayrak, telefon görüşmelerini yasadışı olarak dinleyen, kayda alan, yayınlayan ve bunları hakaret amacıyla kullanan kişiler hakkında dün suç duyurusunda bulundu. ‘esatçe’ rumuzlu Esat Burak Uzundere ve ‘WUattack’ isimli twitter kullanıcıları, yasadışı elde edildiği belirtilen dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi sorumlu müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu’nun şüpheli olarak yer aldığı suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkilimin 4 ayrı telefon görüşmesi çarpıtılarak haberleştirilmekte ve Anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaları açıklanmaktadır. Şikâyet edilen; bu haber ile zincirleme olarak haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların ifşası suçunu, haberin veriliş tarzı ile müvekkilimin şeref ve itibarına haksız şekilde saldırı vaki olduğundan unsurları oluşan hakaret suçunu işlemiştir.”

Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, suç duyurusundan önce bir basın açıklaması da yaptı. “Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde ‘Haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘ kişiler arasındaki konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınması’ hükümlerini hiçe sayan yayınlar yapılmaktadır. Hukuken ve vicdanen sorumluluk yüklenebilecek hiçbir içeriğe sahip olmayan telefon konuşmasının illegal bir durummuş gibi yansıtılması en hafif ifadesiyle ‘hak ve hukuk tanımamazlıktır.” tespitinde bulunarak Türk Ceza Kanunu’nun 132. ve 133. maddelerine aykırı yayın yapan ve bu hukuksuzluğa aracı olanlar hakkında gerekli hukuki sürecin derhal başlatılacağını bildirdi.

Albayrak, açıklamasında şöyle devam etti: “Bugün görülmüştür ki gerek iç hukuku gerekse evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan illegal bir yapı vardır. Bu illegal yapı, hayatının tamamı kamuoyu önünde geçmiş ve aynı yapının mağduru olmuş müvekkilimin şahsında ve camiada değil, dinleme yapma imkanına sahip ve yasayla koruma altına alınmış devlet kurumlarında aranmalıdır. Daha önce de hukuksuz dinleme ve izleme yapıp bunları medya organlarında yayınlayarak insanları mağdur eden ‘Ankara’nın karanlık dehlizlerindeki’ bu illegal yapı şimdiye kadar ortaya çıkarılmamıştır. Bundan aldıkları cesaretle suç işlemeye devam etmekte ve hedef saptırmak için masum insanlara iftira atmaktadır. Devletin bütün imkanlarına rağmen bu illegal yapıyı ortaya çıkarmayan sorumlular, bundan sonra işlenecek benzer suçlardan hukuken ve ahlaken sorumlu olacaklardır. Biz de bu suçun faillerinin bulunmasının takipçisi olacağız.”

CİHAN

https://ukraynahaber.com.ua/images/stories/arsiv/Levha/kaset.jpg

Fethullah Gülen’in önceki gece internete düşen telefon görüşmesi yasa dışı dinleme ve kaset olaylarının arkasındaki güç odaklarını deşifre etti.

Bugüne kadar ‘Hizmet Hareketi’ni ‘kaset servis etmekle’ suçlayan kesimlerin Türkiye’deki kaset furyası ve dinleme olaylarının ardındaki odak olduğu ortaya çıktı.

Gülen’in ses kaydı önceki gece geç saatlerde soundcloud.com isimli siteye sızdırıldı. İnternete düşen telefon görüşmesinin dün Yeni Akit Gazetesi’nin manşetinde yer alması akıllarda soru işaretine yol açtı. Herkes sosyal medyada olup biteni anlamaya çalışırken Yeni Akit Gazetesi çoktan gazete basımını tamamlamış haberi ‘Gülen’in Kasetleri’ ismiyle sürmanşetten yayımlamıştı.

ÖNCEDEN HABERDAR OLDULAR

Yasa dışı şekilde yapılan ve hukuken suç teşkil eden ses kaydının önceki gece sızmasından birkaç gün önce Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün ses kaydının içeriğine dair bilgiler sunması ayrı bir skandal oldu.

CEM KÜÇÜK KASETİN İÇERİĞİNİ ÇOK ÖNCEDEN BİLİYOR MUYDU?

Cem Küçük, Yeni Şafak’taki 29 Aralık 2013 tarihli köşe yazısında “Başta Turgay Ciner ve Erdoğan Demirören olmak üzere medya patronları demokrasiden yana tavır almalılar. Çift taraflı oynamak, cuntanın istediği gibi manşet atmak kimseyi kurtarmaz” diyordu.

Telefon görüşmesinde ise işadamı Turgay Ciner’in Hizmet Hareketi’ne olumlu yaklaştığı ve medya organlarında aleyhte herhangi bir haberin çıkmayacağını belirttiğine yönelik ifadeler yer alıyordu.

Yine Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir’in Gülen’i ziyaret eden işadamları hakkında bilgi verdiği görüldü. Telefon görüşmesinde yer alan bazı bilgiler Akşam Gazetesi’nde birkaç gün önce ‘Paralel devlet banka kurtarıyor’ başlığı ile haber yapıldı.

TWITTER TİMİ GÖREV BAŞINDA

Fethullah Gülen’in ses kaydının internete düşmesi ile birlikte AK Parti’nin sosyal medya timi ile yakın ilişki içinde oldukları ileri sürülen @GizliArsiv, @AKKULİS, @t_mahsusa, @WUAttack ve @esadce isimli Twitter adresleri harekete geçti. Ergenekoncu özel büro benzeri yapıların mantalitesine sahip söz konusu bu adresler Gülen’in ses kaydını sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaymak için büyük çaba sarf etti.

BUGÜN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]