Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kronik ağrılarınızı geçiremeseniz de hafifletebilirsiniz!

Kronik ağrıdan kurtulmanız zor olsa da hafifletmek için yapabileceklerinizi Hisar Intercontinental Hospital Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Lütfiye Müslümanoğlu’ndan öğrendik…

EGZERSİZ YAPMAYA BAŞLAYIN
Hafif egzersizler mutluluk hormonu olarak da bilinen endorfin salgılamanıza, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan beyin kimyasallarının harekete geçmesine neden olur. Hekiminize kolaylıkla yapabileceğiniz aerobik, güçlendirme veya germe egzersizlerini sorun. Ayrıca derin nefes alma ve meditasyon gibi stres yönetim teknikleri vücudunuzun rahatlamasını sağlayarak ağrınızı azaltır.

ALKOLDEN UZAK DURUN

İhtiyacınız olan iyi bir gece uykusu için kendinizi yatıştırmak amacıyla alkol almayı tercih ediyorsanız yanlış bir adım atmış olursunuz. Alkol uyumanıza yardımcı olsa da önemli olan REM uykunuzu sağlıklı almanızı engeller hatta sizi uyandırır. Sonuç daha az dinlendiğiniz bir gece olarak size döner.

AĞRIDAN KURTULMAK İSTİYORSANIZ SİGARAYI BIRAKIN

Bazı insanlar geçici rahatlama ve stresi azaltmak için sigaraya sarılabilir. Geçici bir çözüm gibi görünse de sigara uzun vadede dolaşımı kötüleştirerek dejeneratif disk problemleri, özellikle bel ağrısına yol açabilir. Bu nedenle hekiminize başvurarak sigarayı bırakmak sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.

CANINIZIN İSTEDİĞİNİ DEĞİL; VÜCUDUNUZUN İSTEDİĞİNİ YİYİN

Eğer kronik ağrı ile yaşıyorsanız vücudunuzun en çok ihtiyaç duyduğu iyi dengelenmiş, güçlü bir diyettir. Doğru beslenme iyileştirir, kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar, kilo korumaya yardımcı olur, kalp hastalığı riskini azaltır ve sindirime yardımcı olur. Kepekli tahıllar, taze sebze ve meyveler ve az yağlı proteinlerden oluşan bir beslenme programı oluşturun.

AĞRINIZIN ŞİDDETİNİ NOT ALIN.

Ağrınızın şiddetini her gün kayıt edin. O gün ve sonraki gün neler yaptığınızı ve yaptıklarınızdan sonra ne hissettiğinizi de not alın ve bunları hekiminizle paylaşın.

KENDİNİZE RAHATLAMAK İÇİN ZAMAN AYIRIN VE SINIRLARINIZI BELİRLEYİN.

Duygusal ve fiziksel sağlık bakımınızı ve acınızı daha iyi yönetmenin elinizde olduğunu unutmayın. Hayır demeyi öğrenin. Size iyi gelen ortamlara daha çok girin. Size iyi gelen insanlarla daha çok zaman geçirin.

KULLANDIĞINIZ İLAÇLARI TANIYIN
Ağrınızı kesmek için kullandığınız ilaçların yan etkilerini ve nelere neden olabileceğini öğrenin. Sonra da diğer tedavi seçenekleri konusunda kendinizi eğitin. Hedefiniz olan normal bir ruh hali ve aktivite düzeyine ulaşamıyorsanız hekiminizle görüşerek ilacınızı değiştirebilirsiniz.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]