Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkler artık Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalabiliyor

Umuma mahsus pasaport hamili Türkiye vatandaşlarının Ukrayna’ya yapacakları seyahatlerinde, 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla 30 gün olan vizesiz kalış süresi, 3 Aralık 2013 tarihinden itibaren Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in aldığı kararla 60 güne çıkarıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın aldığı karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlülüğe girdi.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada; “3 Aralık 2013 tarihinde Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç tarafından imzalanan ve 4 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İçin Vize Muafiyetine İlişkin 665/2013 Sayılı Karar’ uyarınca, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 4 Aralık 2013 tarihinden itibaren Ukrayna’ya girişlerinde ve Ukrayna topraklarından transit geçişlerinde 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla, her giriş için 60 günü geçmeyen süre için vizeden muaf kılınmıştır.” denildi.

İlk adımı 31 Ağustos 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla, Türk tarafı atmış ve Ukrayna vatandaşlarına vize muafiyeti süresini 60 güne çıkartmıştı. Ardından, Türkiye’nin Ukrayna makamları tarafından da benzer uygulamanın hayata geçirilmesi için yaptığı çalışmalar sonucunda benzer uygulama karşılıklı hayata geçirildi.

Eylül ayında Türkiye’de düzenlenen Türkiye – Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a söz veren Yanukoviç, aynı adımı atarak Türkiye vatandaşlarına, Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalmasına imkân tanıyan kanunu imzalamıştı.

Gelişmeyi daha önce Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar; “Türkiye ile Ukrayna ortak tarihi ilişkilere sahip iki ülke. İki ülke ilişkileri tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Bu gelişme iki ülke arasında karşılıklı geliş gidişleri arttıracaktır. Kişilerin serbest dolaşımı iki ülkenin turizm ve ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Şimdiki hedefimiz ise iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması.” demişti.

THY KARARI OLUMLU KARŞILADI

Karar çıktığı gün Cihan’a konuşan Türk Hava Yolları (THY) Kiev Müdürü Hakan Yılmaz ise kararı olumlu karşılamıştı. Türklerin 60 gün Ukrayna’da vizesiz kalmasının hem sefer atışlarına hem de seferlerin doluluk oranını etkileyeceğini belirten Hakan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in aldığı bu kararın ileri de olası kapasite artışını da getireceğini söylemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]