Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İstanbul’da yılın düğünü: Honduras cumhurbaşkanına Adıyamanlı damat

Binlerce kilometre uzaklıktaki Türkiye ve Honduras, yarın çok konuşulacak bir evlilik törenine şahit olacak. Adıyamanlı Talha ile Honduraslı Rosa’nın yarınki düğünleri öncesi iki taraf da oldukça heyecanlı.

Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa’nın kızı Rosa Elena Lobo Juarez ile Adıyamanlı Talha Özger, yarın akşam İstanbul’da nikah masasına otuyor. İki yıl önce ABD’de tanışan genç çift, yaklaşık bin kişinin katılacağı görkemli bir törenle dünya evine girecek. Honduras Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa, Kaya Ramada Oteli’ndeki düğünde kızını yalnız bırakmayacak.

Adı Türkçede ‘Gül’ anlamına gelen müstakbel gelin ‘Rosa’ ile Adıyamanlı damadın tanışma hikâyesi oldukça ilginç. Cihan Haber Ajansı’nı yeni döşedikleri evlerinde ağırlayan mutlu çift, nasıl tanıştıklarından evlilikten beklentilerine kadar bir dizi soruyu cevapladı.

AİLELERİNİ 2 YILDA İKNA EDEBİLDİLER

Eğitim için ABD’de bulunan İletişim öğrencisi Rosa’nın hayatı, işletme öğrencisi Talha Özger’le, Talha Özger ve kuzeninin New Orleans’ta işlettiği restoranda kesişmiş. Ancak hayatlarını birleştirme kararı alan Rosa ile Talha’nın ailelerini ikna etmeleri yaklaşık iki yıl sürmüş.

Rosa, kararını cumhurbaşkanı babasına ve ailesine açtığında iki ülke arasındaki uzaklık sorun olmuş. Ancak ailesini ikna etmek için direnen Rosa’ya, eşi hakkında yapılan araştırmalardan sonra izin çıkmış.

Dışarıdan gelin getirmek istemeyen Talha Özger’in ailesi için de başka bir kültürden gelin kabul etmek ilk başta zor olmuş; lakin Rosa’yı tanıdıktan sonra birlikteliğe onay vermişler.

HONDURAS MUTFAĞI, TÜRK MUTFAĞINA BENZİYOR

Türkiye’yle ilgili en beğendiği şeyin ne olduğunu sorduğumuz Rosa, “Türkiye’yle ilgili sevdiğim ilk şey o.” diyerek mutlu bir yüz ifadesiyle müstakbel eşini işaret ediyor. Türk yemeklerini, Türkleri ve Kürtleri çok sevdiğini anlatan Honduraslı gelin, en sevdiği tatlının ‘künefe’ olduğunu söylüyor.

Baharatlı Türk yemekleri ile Honduras yemeklerinin birbirine benzediğini söyleyen Rosa, iki kültür arasındaki benzerliklere de dikkat çekiyor. Türkiye’de olduğu gibi Honduras’ta da kalabalık aileler olduğunu söyleyen müstakbel gelin, cumhurbaşkanı babasının 4 hanımından 12 çocuğu olduğunu ifade ediyor.

SEVGİ, SAYGI VE ÇOK ÇOCUK

Aile kavramının Honduras’ta büyük önem taşıdığını vurgulayan Rosa Lobo, evlilikten beklentisini, “Saygı, sevgi ve çok çocuk” olarak açıklıyor.

Ülkelerinde genelde dar aile çevresinde yapılan düğün için Türkiye’de yaklaşık bin kişinin davet edildiğini öğrenen Rosa Lobo, ilk başta şoke olmuş.

Evlendikten sonra Türkiye’de yaşayacaklarını söyleyen çift, balayılarını da yaza ertelemişler. Evin reisi Talha, düğünden sonra Adıyaman’daki akrabalarını ziyaret edeceklerini söylüyor.

CUMHURBAŞKANI YARIN İSTANBUL’DA

Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo Sosa ve Honduras’ın Almanya büyükelçisi, Rosa ve Talha çiftinin düğünlerine katılmak için yarın İstanbul’a gelecek. Honduras Cumhurbaşkanı, düğün sonrası ülkesine dönecek.

ATIF ALA, ERTUĞRUL KOSTERELİ | İSTANBUL  – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]