Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın cumhurbaşkanları yuvarlak masa etrafında toplandı

Ukrayna’nın bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından günümüze kadar cumhurbaşkanlığı görevinde bulunanlar bir masa etrafından toplanarak memleket sorunlarını istişare etti.

Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk’un teklifi üzerine gerçekleşen toplantıda ağırlıklı olarak ülkede son dönemlerde artan protesto gösterileri ele alındı. Toplantıya, görevdeki Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in yanı sıra ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, eski cumhurbaşkanları Leonid Kuçma ve Viktor Yuşçenko da katıldı.

Ülkedeki durumun bütün boyutlarıyla ele alındığı toplantıda, farklı görüşlere sahip liderler ülkenin içinde bulunduğu durumu Avrupa Birliği (AB) ve Rusya ile olan ilişkileri, polisin göstericilere sert müdahalesini konuştu.

Kendisinden evvel görevde bulunan liderlerin tavsiyelerini dinleyen Yanukoviç, makam arzusunda olmadığını ülkenin istikrarını sağlamak için gayret ettiğini söyledi. Bağımsız Ukrayna tarihinin tüm cumhurbaşkanlarının ‘yuvarlak masa’ etrafındaki toplantısı birçok kanalda canlı yayında verildi.

Cumhurbaşkanlarının ‘yuvarlak masa’ toplantıları daha önce ‘turuncu devrim’ ile başa gelen Yuşçenko zamanında da yapılmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]