Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Tyagnıbok: “Bu gidişin sonu iktidar için iyi olmayacak”

Berkut’lar, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi önündeki barikatlarda eylemcilere müdahale etti.

Haberin yayılması ardından olay yerine gelen aşırı milliyetçi Özgürlük (Svoboda) Hareketi lideri Oleg Tyagnıbok; burada Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Sayıca üstünlükleri vardı. İktidarın halkı dinlemediğini bir kez daha gördük. İktidarın şiddet tavırları devam ediyor. Müdahale sert oldu ölen olmadı, yaralı sayını da henüz bilmiyorum.” dedi.

Konuşurken gözleri dolan ve bir kalesi düşen komutanın acısını yaşayan Tyagnıbok;

“Bu gidişin sonu iktidar için iyi olmayacak.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı çevresindeki eylemcileri uzaklaştıran kolluk kuvvetleri, daha sonra kalkanlarıyla taşıdıkları kar ile ateş yanan varilleri söndürdü, çadırları yerinden söktü.

Gerilimin had safhada olduğu Kiev’de, güvenlik güçleri devlet binalarını, eylemciler ise barikatları koruma da kararlı gözüküyor. Her iki taraf da provokasyona gelmemek için tedbir alıyor. Muhalifler eylemlerin ele geçirdikleri binalar, Kiev’in ünlü Hreşçcatik Caddesi ve Bağımsızlık Meydanı’ndan sürdürüyor.

Ukrayna’da devam eden protesto gösterilerinde muhalifler, Cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]