Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı spor ile politikanın karıştırılmaması çağrısında bulundu

Ukrayna’nın Yalta Şehri’nde 11-12 Mayıs’ta yapılması planlanan “Orta ve Doğu Avrupa Bölgesel İşbirliği Toplantısı”nın ertelenmesi üzerine Ukrayna Dışişleri Bakanlığı spor ile politikanın karıştırılmaması çağrısında bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Dikusarov, Ukrayna ve Polonya’nın müşterek düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012 maçlarına 100’ün üzerinde ülkelerden taraftar gelmesini beklediklerini söyledi.

‘LİDERLERİ DAVET ETMEDİK’
Avrupa politikacıların Ukrayna’da geçecek olan Euro-2012 maçların boykot edilmesi konusundaki tutumunu bir kez daha tekrarladı.

Dikusarov, Ukrayna Dışişlerinin bu tarz davranış ve pozisyonu yıkıcı olarak değerlendiriyor ve spor ile politikanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Ukrayna ne devlet olarak, ne de hükümet olarak diğer ülkelerin üst düzey yöneticilere Ukrayna’da oynanacak maçlara davetiye gönderilmediğini açıklandı.

Ukrayna DİB’da Euro-2012 Ukrayna’da üst düzeyde geçeceğini ve futbol ve sporun bayramı olacağına inanıyorlar.

Hatırlatalım ki Timoşenko’nun etrafında olan durumundan dolayı Ukrayna’daki AB temsilciliğinden yapılan açıklamada Avrupa komiserleri ve diğer üst düzey yöneticiler Ukrayna’da oynanacak maçlara gelmeyerek boykot yapacaklarını açıklandı.

Öte yandan Euro-2012 UEFA’nın Ukrayna Müdürü Markiyan Lubkivskiy şampiyonanın planlandığı gibi geçeceğini açıkladı.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | KİEV – www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]