Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, yaralılarını da Türkiye’de bırakmadı

Antalya’nın Aksu ilçesinde Rus turistleri taşıyan otobüsün dereye uçması sonucu 13’ü turist 15 kişinin öldüğü kazada, yaralanan 21 Rus Moskova’ya getirildi. Yaralılar, Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı’na ait uçak yerel saatle 03:40’da Moskova Domodedovo havalimanına iniş yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, An Il-76 model uçağın havalimanına indiği ve yaralıların tedavileri için Moskova’da çeşitli hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Yetkili durumu ağır olan iki Rus turistin Türkiye’de hastanede kaldığını, onlarla ilgili gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev hayatını kaybeden turistlerle ilgili de gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Antalya’ya giden olağanüstü hal bakanlığı yetkilileri Türk görevlilerle birlikte kimliklerin belirlenmesi için çalışmalarda bulunuyor.

Otopsi çalışmalarının tamamlanmasının ardından cenazeler de Rusya’ya getirilecek. Rusya Başsavcılık yetkilileri de kaza bölgesinde incelemelerini sürdürüyor.

Bu arada Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal’da dün akşam gerçekleşen tartışma programında Türkiye’de gerçekleşen kaza ele alındı. Büyük ilgi ile izlenen ‘Bırakın Konuşsunlar’ adlı programda doğrudan Türkiye’nin suçlanmadığı, sağduyulu görüşler dile getirildi. Kazanın her yerde olabileceğine dikkat çeken konuklar, Türkiye’de oteller dışındaki standartların düşük olduğu iddia edildi.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]