Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

CHP’li Koç, yeni torpil listesini açıkladı

Koç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısında, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yakınlarının da bulunduğu AK Parti’lilerin çocukları ile yakınlarının nerelere, daha sonra da nerelerden nerelere atandığını liste ile açıkladı.

CHP’li Koç, açıklamasında, AK Parti’deki torpillerle ilgili ihbarlar yapılması için (www.haksizatama.com) adlı bir web sitesi hazırladıklarını, buraya gelen ihbarları, kendi değerlendirmeleri sonrasında kamuoyu ile paylaşacaklarına dikkat çekti. Ayrıca, 2002 ile 2014 yılları arasında KPSS ile ilgili neler yaşandığı konusunda, TBMM Başkanlığı’ndan Meclis Araştırması isteyeceklerini dile getiren Koç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

AK PARTİ TORPİLLİLERİ LİSTESİ

CHP Genel Başkanı ve Sözcüsü Haluk Koç’un, liste halinde açıkladığı ‘Sınavsız Devlet Memuriyetine İstisnai Kadrolarda Atananlar’ ise şöyle:
Tuğçe Özer: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafçısı Kayhan Özer’in kızı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 2 gün basın müşaviri olarak görev yaptırıldı. Bu sayede memuriyete açıktan atanmış oldu.

Yasin Ekrem Selim: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde örtülü ödeneğin başında olan Maksut Serim’in oğlu. Açıktan atamayla AB Bakanlığı’nda müşavirlik kadrosu verildi.

Ali Taha Koç: AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu. Sınavsız olarak Başbakanlık’ta önce müşavir, sonra başmüşavir yapıldı. Ardından da başkan olarak atanıp Saray’ın ‘Bilişim’ biriminin başına getirildi.

Fatma Erten: Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin kızı. KPSS’den aldığı puan atanmaya yetmeyince, dönemin TBMM Başkanı yakını sayesinde önce sözleşmeli olarak Meclis’e bağlı Devlet Arşivleri’ne aldı. Bir süre sonra da İstisnai Kadro ile Meclis’te müşavir yaparak, memur olmasını temin etti. Bununla da yetinmedi, yeğenini eşinin bulunduğu, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki MYO’ya memur olarak gönderilmesini sağladı.

Nurettin Şar: AKP’li Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın milletvekilliği döneminde danışmanlığını yaptı. Önce TÜRKSAT Direktörlüğü’ne, kısa bir süre önce de sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü’ne getirildi.

Ahmet Can Turpçu: Yeni AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Özel Kalem Müdürü Anıl Turpçu’nun kardeşi. Kısa bir süre önce AB Bakanlığı’nda müşavir yapılarak açıktan memuriyete atandı.

Latif Çelik: Hüseyin Çelik’in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince, TBMM’de istisnai kadro ile memur yapıldı.

Sadi Kunduroğlu: Egemen Bağış’ın Amerika’dan arkadaşı. Önce Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne alınıp açıktan memur yapıldı. Daha sonra, naklen atamayla AB Bakanlığı Müşavirliği’ne geçirildi. Egemen Bağış’ın arkadaş kontenjanından danışmanı.

Ayşe Kunduroğlu: Sadi Kunduroğlu’nun eşi. AB Bakanlığı’nda açıktan atama ile başkan yapıldı. Sonra bakanlığa bağlı Ulusal Ajans’ta görevlendirilerek maaşı iyileştirildi. Açık öğretim mezunu.

Mehmet Safi Öztekin: Egemen Bağış’ın özel kalem müdürü İbrahim Bayram’ın arkadaşı. Zafer Çağlayan döneminde Ekonomi Bakanlığı’nda özel kalem müdürü olarak açıktan memur yapıldı.

BAŞBAKAN’IN EŞİNE HALTERCİ DANIŞMAN

Dolunay Yüksel: “Başbakan’ın eşi Sare Hanım’a halterci danışman. Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Hanım’a sekreterlik yapan kadın halterci Dolunay Yüksel, 3600 ek göstergeli ve bol ikramiye ve yüksek maaşla Başbakanlık Müşavirliği’ne atanıyor. Yani en az 3 yıl süreli yüksek öğrenim veren fakülte ve yüksekokulları bitirerek mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli bir süre meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlilik sınavı sonunda atanan müfettiş ve uzmanların mesleklerinde en az 8 yıl görev yaptıktan sonra erişebildikleri 3600 ek göstergeye adeta paraşütle hiçbir riyakat ve kariyer gözetilmeksizin atanıyor. Hem de 26 Kasım 2014 tarihli 29187 sayılı Resmi Gazete ile bütün müfettiş ve uzmanların gözünün içine sokarak ve dalga geçer gibi atanıyor.”

Adil Murat Alan: AKP Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM eski Başkan Vekili Nevzat Pakdil’in danışmanı idi. TİB’e sınavsız olarak uzman yapıldı.

Çağla Seymen Oğlu: Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun kızı. Ekrem Serim’in yeni evlendiği eşi, herhangi bir sınava girmeden, açıktan atamayla Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği’nde memur oldu.

Tuğba Nur Çiğeroğlu: AKP Uşak eski Milletvekili Nuri Uslu’nun kızı. İktisat fakültesi Mezunu. Üniversitede akademisyen olmak istiyor ve babası devreye giriyor. Önce, Karahallı MYO’da kadro açılıyor. Fakat eski vekilin kızı sıralamada ilk 4’e giremiyor. Ardından Eşme MYO’da yeni bir kadro açılıyor. Ama bu kadro “Bankacılık ve Sigortacılık” mezunu olmayı gerektiriyor. İlan süresinin dolmasına 2 gün kala alım şartları değiştiriliyor ve bu değişiklik yaygın bir biçimde kamuoyuna duyurulmuyor. Eski vekilin kızı basının referansı ile nihayet üniversiteye kapağı atıyor.

Mustafa Erken: AKP Uşak eski Milletvekili Mustafa Çetin’in eşinin yeğeni. Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak, istisnai kadrodan memur yapıldı.

Zeynep Sezal: AKP eski Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal’ın kızı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı.

Çiğdem Erdoğan Atabek: AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı’na atandı. 1981 doğumlu. KPSS’ye hiç ihtiyaç duyulmaksızın 8000 ek göstermeli makama oturdu.

Zafer Tarıkdaroğlu: Erzurum AKP Gençlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ tarafından Sağlık Bakanlığı’na Müşavir olarak açıktan atandı.

Selim Terzi: AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları başkanı idi. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilerek memur olması sağlandı.

Alperen Karaosmanoğlu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllar Özel Kalem Müdür Yardımcılığını yapan, şimdiki Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu. AB Bakanlığında açıktan atamayla memur yapıldı. Bir süre sonra da maaşların oldukça yüksek olduğu Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı’na geçti.

Talha Yanılmaz: Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın yeğeni. Belediyenin istisnai memurluk kadrosu olan Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek memur yapıldı. Bu göreve getirilmeden öncesi esnaflık yapıyordu.

Elif Öztürk: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri eski daire Başkanı Hüseyin Öztürk’ün kızı. AB Bakanlığı’na açıktan atamayla müşavir yapıldı.

Mustafa Seçen: AKP’li Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçel’in oğlu. Önce Nevşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirilerek açıktan memur olması sağlandı. Ardından da TRT’ye geçiş yaptırılarak, Televizyon Daire Başkanlığında işe başlatıldı.

Tuna Bekleviç: AKP’nin iktidarda olduğu 2007 yılında bir eşeğin boynuna “Ben bile bu ülkeyi daha iyi yönetirim” yazılı pankart astı. 2011’de çok ağır eleştirdiği AKP’nin Edirne’den 2. sıra milletvekili adayı olup, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı.

BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞLARI

CHP’li Koç, ayrıca, AK Partililerin VIP torpili ile liyakata dayanmadan şu isimlerin de hızla memuriyette yükseldiklerini sıraladı:

Ahmet Minder (Cumhurbaşkanlığı Sarayı İnsan Kaynakları Başkanı), Havva Hümeyra Şahin (Emine Erdoğan’ın Danışmanı), Ahmet Olmuştur (Bilal Erdoğan’ın arkadaşı THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür yardımcılığı), Erkan Kandemir (Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Sağlık Bakan Yardımcısı), Mehmet Boztan (Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Vakıf Emeklilik Genel Müdürü, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi), Seda Çiçek (TBMM başkanı Cemil Çiçek’in gelini. Türk Akreditasyon Kurumu Uzmanı), Çiğdem Çiçek (Cemil Çiçek’in yeğeni TRT Eğitim Dairesi Başkanlığında Araştırmacı), İbrahim Arınç (Bülent Arınç’ın yeğeni BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı), Müge Ala Sertoğlu (İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yeğeni İstanbul Bahçelievler Fizik Tedavi Rehabitasyon Merkezi Başhekimi), Hatem Dursun (Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü), Mehmet Dinç (Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bacanağı Yozgat Valiliğinde İl Sosyal Proje Etüt Müdürü), Şuayip Tuncal (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı), Şerafettin Akyüz (Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hemşerisi okul arkadaşı. Kayseri Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü), Aydın Akyürek (Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in abisinin damadı. İstanbul Devlet Malzeme Ofisi Müdürü), Fethi Azaklı (Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin lise arkadaşı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Müşaviri), Menderes Ünal (AKP Grup başkan Vekili Mahir Ünal’ın ağabeyi. Biruni Üniversitesi Destek hizmetleri Direktörü), Abdullah Aydın (AKP Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’ın kardeşi. Paris Büyükelçiliği Adalet Müşaviri), Mahmut Çelik-Hamit Çelik (AKP Yöneticisi Hüseyin Çelik’in kardeşleri. Mahmut Çelik, öğretmen iken Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı, Hamit Çelik’te öğretmen iken İçişleri Bakanı Müşaviri oldu), Tülay Çelebi (AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin eşi. Adalet Bakanlığı Yayın İşleri Daire Başkanı), Rıdvan Kahveci( AKP Karabük milletvekili Osman Kahveci’nin oğlu. BTK’da Daire Başkanı), (Gazi Yıldırım (AKP Çorum Milletvekili Murat yıldırım’ın amcasının oğlu. Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı), Nuran Köylü (AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün kızı. AB Genel Müdürlüğünde Tetkik Hakim), Ayşegül Ünal (AKP Ordu milletvekili Fatih Han Ünal’ın kardeşi. Adalet Bakanlığında Mütercim), Hayrullah Alaboyun (AKP Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’un kardeşi. Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği İdari İşler Daire Başkanı), Mesut yavilioğlu (AKP Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun kardeşi. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresinde Daire Başkanı), Hanifi Özbek (Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in yeğeni. MEB Şube Müdürü), Selman Öztürk (AKP Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur’un yeğeni. Orman ve Su İşleri Bakanlığında Müşevir), İbrahim Şimşek (Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in eniştesi. Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), Ersin Fırat (AKP Milletvekili Mehmet Danış’ın kız kardeşi ile evli. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü), Veysel Direk (AKP batman Milletvekili Ziver Özdemir’in arkadaşının oğlu. Batman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür yardımcılığı), Fatma Coşkun (AKP Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun7un eşi. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı), Ali Fuat Fidan (İçişleri Bakan yardımcısı Osman Güneş’in kaynı. Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı), Canatay Şanverdi (AKP Hatay eski Milletvekili Fevzi Şanverdi’nin oğlu. Adalet bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde çalışıyor), Hatice Atan (AKP Şırnak kadın Kolları Başkanı iken İl Özel İdaresine alındı), Halim Turgut (AKP Gebze İlçe Başkanı Yardımcısı iken TÜBİTAK İdare ve Sosyal İşler Müdürü oldu), Ömer Faruk Boynukara (Adalet Bakanlığı Yüksek Müaşaviri Adnan Boynukara’nın oğlu. Başbakanlık kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde memur iken Adalet Bakanlığı Müşaviri oldu), Ökkeş Zahteroğlulları (Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın kardeşi. Çalışma ve İş Kurumu Kilis İl Müdür Yardımcısı), Mustafa Toktaş (Kayseri Bünyan İlçesi önceki dönem belediye başkanı Ahmet Yaşar Toktaş’ın oğlu. Hiçbir sınava girmeden mülakatsız Kayseri Vakıflar Bankası Sanayi Şubesi’nde göreve başladı), Gülhün Ak (Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yakın akrabası. TRT Dış yayunlar Dairesi başkanlığında memur), Yusuf Akyel (Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in kardeşi. TRT Spor yayınları Dairesi’nde araştırmacı), Uğur Salih Başören (Eski TRT Genel Müdürü, şimdi Samsun Valisi olan İbrahim Şahin’in PTT Genel Müdürlüğü döneminde özel kalem müdürü iken TİB uzmanı oldu), Hayrettin Özçelik (AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün en güvendiği kişi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın özel kalem müdürü).

SEYFETTİN KOÇAK | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]