Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Türkmenistan arasındaki işbirliği derinleşiyor

Ukrayna ile Türkmenistan’ın yükseköğretim alanında gerçekleştirdiği işbirliğinin asıl yönlerine dair meselelerin görüşüldüğü Ukrayna ile Türkmenistan Yükseköğretim Kurumları Rektörleri Kurulu’nun ilk toplantısı; 14 Kasım 2013 tarihinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bulunan Uluslararası Petrol ve Gaz Üniversitesi’nde yapıldı.

Adı yukarıda geçen etkinlik çerçevesinde; Ukrayna’da kalifiye elemanların eğitimi, Ukrayna ile Türkmenistan’da faaliyet gösteren hocaların meslekî gelişimi,  eğitim-öğretim sürecinde yeni eğitim teknolojilerinin uygulanması, başarılı pedagojik tecrübe değişiminin sağlanması gibi meseleler üzerinde duruldu.

Hatırlatalım ki; “Mutluluk ve kudret döneminde eğitim, spor ve turizm” adlı uluslararası fuar ve bilim konferansı çerçevesinde Ukrayna’da faaliyet gösteren yükseköğretim kurumlarının tanıtıldığı bir fuar yer aldı. Ukrayna’nın Eğitim ve Bilim Bakanı Dimıtro Tabaçnık; Ukrayna’yı temsil eden heyetin başkanı olarak söz konusu etkinliğe katıldı.

Fuara Ukrayna’yı temsilen katılan yükseköğretim kurumları arasında İvano-Frankivsk Millî Petrol ve Gaz Üniversitesi, Harkiv Millî Ekonomi Üniversitesi, Odesa Devlet İnşaat ve Mimarlık Akademisi, Ukrayna Millî Metalürji Akademisi, Sumı Devlet Üniversitesi, Harkiv M. Y. Jukovski Havacılık ve Uzay Üniversitesi gibi kurumlar iştirak etti.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]