Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’dan Çin’e Tibet, Uygur ve Tayvan sorunlarında destek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, başkent Kiev’de Çin Komünist Partisi (ÇKP) Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi Liu Yunshan ile görüştü.

Görüşmede, Ukrayna ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin siyasi temasların son dönemde arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Çin ile stratejik ilişkilerin altı dolu biçimde en üst düzeyde geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İki ülkenin de toprak bütünlüğünün korunmasına dikkat çeken Yanukoviç ülkesinin; Tayvan, Tibet ve Uygur sorunlarının yanı sıra terör, aşırı ve ayrılıkçı güçlerin faaliyetlerine karşı Çin’i desteklediğini söyledi.

Liu Yunshan ise “Biz, Çin’in temel menfaatlerini ilgilendiren önemli konularda verdiği somut destekten ötürü Ukrayna tarafına minnettarız. Biz, Orta Avrupa ülkeleri arasında, Ukrayna’yı; gerçek dost ve samimi bir ortak olarak görüyoruz.” dedi.

Yunshan, Ukrayna- Çin ilişkileri güçlendirmeye yönelik Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in şahsi çabalarını da takdir etti.

Görüşmede ticaret hacmini arttırmak için; tarım, sanayi, finans, altyapı ve enerji sektörlerinde ortak projelerin uygulanması konusu üzerinde duruldu.

Bu yılın Aralık ayında Çin’i ziyaret edeceğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, bu ziyaret çerçevesinde Ukrayna ile Çin arasında Dostluk ve İşbirliği Antlaşması hem de 2013-2017 için iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi programının imzalanmasını umut ettiklerini bildirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]