Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk büyükelçiliğine bombalı saldırı: 1 Polis şehit oldu

Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün Türklerin hedef alındığı iki saldırı gerçekleşti. Bomba yüklü araçların kullanıldığı saldırılarda biri Türk 6 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Türk Büyükelçiliği’ne yönelik ilk saldırıda bir intihar bombacısı, patlayıcı yüklü aracını infilak ettirdi. Olayda bir polis memuru şehit oldu, saldırganla birlikte 3 kişi daha öldü. Türk gönüllülerin desteğiyle faaliyet gösteren Şifa Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda ise iki kişi can verdi. Büyükelçiliğe saldırıyı terörist El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üstlendi.

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Neden yapıyor bunu? Türkiye Mogadişu’ya Somali’ye yardım ettiği için. Ambulans uçağımızı gönderdik gerek şehidimizi gerekse yaralı vatandaşlarımızı alıp geleceğiz.” şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Somali’den gelen öğrencilerle buluştuğu iftar yemeğinde saldırı emrini verenleri, gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini söyledi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, bazı güçlerin Taksim’de yapamadıklarını bugün Mısır’da ve Somali’de gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

El Şebab örgütü Somali hükümetine desteği sebebiyle Türk diplomatları hedef aldığını duyurmuştu.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]