Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Liderler Kiev’deki ayine katıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Vladimir Tepesi’nde, Kiev Rusya’sının Hıristiyanlığı kabulü ve ilk vaftizin oluşunun 1025’inci yıldönümü nedeniyle toplu ayin yapıldı.

Merasime; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, kabine üyeleri, üst düzey devlet erkanı, ülke ve yurt dışından gelen çok sayıda Ortodoks din adamı katıldı.

Kiev Rus Devleti Hükümdarı Vladimir anıtındaki etkinlik Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in gelmesiyle başladı. Viktor Yanukoviç, burada ilk olarak ruhani liderle görüştü. Daha sonra konuk devlet başkanlarını üst düzey konukları karşıladı. Yanukoviç, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ile bir süre görüştükten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i karşıladı.

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill tarafından yönetilen geniş katılımlı ayin dua ve ilahilerle devam etti. Daha sonra liderler ve din adamları içerisinde Aziz Hükümdar Vladimir’in bedeninden parça bulunan cam çerçeveli ikonu öperek dini ritüellerini yerine getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]