Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ve Ukrayna başbakanları görüştü, yeni gaz krizi beklenmiyor

Rusya ve Ukrayna arasında doğalgaz alım ve Türkiye dahil Avrupa ülkelerine transit geçişi görüşmek üzere Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ve Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov, Karadeniz tatil kenti Soçi’de bir araya geldi.

Medvedev görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın yer altı doğalgaz depolarındaki seviyeyi yakından takip edilmesi ve Avrupa sevkiyatında sorun yaşanmaması konusunda söz verdiklerini söyledi.

Rusya’nın yer altı depolarındaki gaz miktarını yakından izleyeceğini kaydeden Medvedev, “Bu Ukrayna’nın talebin en yüksek seviyeye çıktığı kış aylarında sağlıklı bir şekilde Avrupa transit geçişini yapabilmesi için önemli. Ukraynalı meslektaşlarımız konuyu yakından takip edecekleri sözünü verdi.” dedi. Medvedev daha önce Avrupa sevkiyatının durmasına kadar varan sorunların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Ukraynalı meslektaşı ile başarılı bir görüşme yaptıklarına değinen Rusya Başbakanı, iki ülke arasında başbakanlar düzeyinde ekonomik kalkınma komisyonu kurulacağını, bunun ikili ilişkilerde yaşanan sorunların çözülmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Gümrük Birliği ve Avrasya Ekonomik Birliği’ne dahil olma alternatifinin halen Kiev’in önünde olduğunu hatırlatan Medvedev, Rusya-Ukrayna stratejik işbirliği perspektifinin bu adımla netleşeceğini vurguladı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan doğalgaz krizinin Türkiye’yi de kış aylarında gazsız bırakabileceği yönündeki iddialara cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendilerine Rusya’dan bu yönde bir bilgi ulaşmadığını, Rusya Federasyonu ile böyle bir sorun yaşanacağı kanaatinde olmadığını ifade etmişti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]