Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Panama arasında vizeler kalktı

Ukrayna, bir taraftan Avrupa Birliği (AB)’ne üye ülkelerle vize muafiyeti konusunda müzakerelere devam ederken, diğer yandan Latin Amerika’da çalışmalarının sonuçlarını alamaya başladı.

Ukrayna ve Panama arasındaki vize muafiyetine ilişkin anlaşma, Ukrayna Hükümeti tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

İki ülke arasındaki vize muafiyeti anlaşmasına göre; her iki tarafın vatandaşları turizm ve kâr amacı gütmeyen faaliyetler için ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde 90 günü geçmeyen bir süre için vizesiz kalabilecek.

Ukrayna ve Panama Cumhuriyeti Dışişleri Bakanları’nın 26 Eylül 2012 tarihinde New York’ta gerçekleşen, BM Genel Kurulu’nun 67. oturumun esnasında bir araya gelerek, vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmayı imzalamışlardı.

Vizesiz rejimin Ukrayna ile Panama arasında; işbirliğinin geliştirilmesi, ekonomik, kültürel, insani ve diğer alanlarda temasların yoğunlaşmasına katkı sağlanması bekleniyor. Panama ile vizelerin kaldırılmasının diğer; Orta ve Latin Amerika ülkelerine emsal teşkil ederek bu alanda Ukrayna’nın önünü açması bekleniyor.

Ukrayna öte yandan AB’ye vizesiz seyahat eden diğer Latin Amerika ülkeleriyle de vize muafiyeti anlaşması yapmayı planlıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]