Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç: Rusya’ya her yıl 3,8 milyar dolar fazla gaz parası ödüyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç komşu ülkelerle karşılaştırıldığında Rusya’da her yıl 3,8 milyar dolar fazla doğalgaz parası ödediklerini söyledi.

Hükümet toplantısında konuşan Yanukoviç, “Komşu ülkeleri dikkate aldığımızda biz Rusya’ya yaklaşık 30 milyar grivna daha fazla ödüyoruz. Bu parayı çok rahat sosyal standartların ve ülkemizin gelişimi için harcayabiliriz.” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında 2009’da imzalanan anlaşma nedeni ile Kiev, Gazprom’dan uluslararası piyasa fiyatlarında doğalgaz alımı yapıyor. Belarus, Moldova ve diğer eski Sovyet ülkelerine göre en pahalı ödemeyi yapan Ukrayna, Rusya’dan indirim talep ediyor. Moskova ise transit geçiş sistemine Gazprom’un ortak olması durumunda indirime olumlu cevap verebileceklerini kaydediyor.

Yüksek doğalgaz fiyatlarının ülke ekonomisinin gelişiminde belirleyici bir etkisi olduğuna değinen Yanukoviç, “Önceki hükümetin imzaladığı utanç verici anlaşmanın düzeltilmesi için 2 yıldır müzakere yapıyoruz.” eleştirisi getirdi.

Ukrayna Eski Başbakanı Yulia Timoşenko, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’le 2009’da imzaladığı anlaşma nedeni ile 7 yıl hapis cezası almıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]