Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, BDT’nin Serbest Ticaret Bölgesi fikrine olumlu yaklaştı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT)’na üye ülkelerin 20. liderler zirvesine katıldı.

Yanukoviç, BDT çerçevesinde oluşturulması düşünülen Serbest Ticaret Bölgesi (STB) fikrine sıcak baktıklarını ve konuyu Ukrayna Parlamentosu’nun da gündemine taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Birkaç yıldır bölge gündemindeki STB’nin oluşturulması konusunda Yanukoviç, “Biz hepimiz bölgemizde ticari, hizmet ve finans akışındaki engellerin kaldırılmasını istiyorduk. Artık bunun altyapısını oluşturmanın zamanı geldi. Ukrayna BDT ülkeleri içerisindeki aktif işbirliğine hazır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kremlin’den yapılan açıklamada, beklenen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ile Yanukoviç’in baş başa görüşmesinin gerçekleşmediği bildirildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]