Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Euro 2012’den sonra EuroBasket 2015’de Ukrayna’da

Polonya ve Ukrayna’nın ortak düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra Ukrayna Eurobasket 2015’e de ev sahipliği yapacak. Avrupa erkekler şampiyonasını düzenleme hakkını Ukrayna’nın aldığı haberini FİBA Başkanı Olafur Rafnsson yaptığı açıklama ile duyurdu.

Talihlinin açıklandığı Münih’teki törende Ukrayna’yı Başbakan Yardımcısı Boris Kolesnikov, Ukrayna Basketbol Fedarasyonu Başkanı Oleksandr Volkov, Ukrayna’nın Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Serhiy Bubka ve diğer ilgililer hazır bulundu.

Rafnsson’un Eurobasket 2015’in Ukrayna’da düzenleneceğini açıklamasının ardından salondaki Ukrayna heyeti alkışlar arasında kucaklaştı. Ukrayna heyeti, Ukrayna bayrakları ile fotoğraf çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Boris Kolesnikov, burada yaptığı konuşmada ülkesinin böylesine büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kolesnikov, bu sayede turnuvanın oynanacağı şehirlerin; alt yapısının, spor komplekslerinin yenileneceğini ülke ticaretine hareketlilik geleceğini söyledi.

Ukrayna ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonda; Odesa, Lviv, Harkiv ve Kiev gibi büyük şehirlerini görücüye çıkacak.

Ukrayna Basketbol Federasyonu Başkanı Oleksandr Volkov, bu şampiyonaya hazırlık amacıyla devlet bütçesinden 4 yıl için 180 milyon Euro ödeneğin ayrılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Şampiyonaya aday diğer ülkeler; Fransa, Almanya, İtalya, Hırvatistan oylamadan önce başvurularını geri çekmişti.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]