Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Milletimizin başı sağolsun: 25 asker şehit oldu

TSK, Afyonkarahisar’da dün akşam 21.00 sularında askerî bir cephanelikteki meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şehit askerlerin rütbelerini açıkladı: 2 Astsubay, 2 uzmançavuş, 21 er.

Patlamada hayatını kaybeden askeri personelin kimlik tespitinin şu aşamada yapılmasının mümkün olmadığını ancak DNA testi sonrasında net bir sonuç alınabileceği bildirildi.

CENAZELER ANKARA’YA SEVK EDİLECEK

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde DNA testi yapılamadığı için şehit cenazelerinin Ankara GATA’ya sevk edileceği açıklandı.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Valilik ve askeri yetkililer, patlamalar sonrasında çevreye çok sayıda patlamamış mühimmat saçıldığını belirterek vatandaşların kışla çevresinde dolaşmamaları ve şüpheli cisimlere yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Çevreye saçılan mühimmatın patlamamış el bombaları ve hafif kalibre top mermileri olabileceği bildirildi.

İŞTE GENELKURMAY’IN RESMİ AÇIKLAMASI

1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.

2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

OLAY

Afyonkarahisar’ın Ataköy mevkiindeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposunda subay ve astsubayların sayım ve tasnif yaptığı sırada belirlenemeyen bir sebepten patlama meydana gelmişti.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]