Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Medvedev ve eşi oyunu elektronik sandıkta kullandı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev eşi Svetlena Medvedeva ile birlikte Moskova’nın güney bölgesinde 1118 nolu okulda 2634 nolu sandıkta oyunu kullandı. Medvedev 2009’da yapılan yerel seçimlerde de aynı merkezde oyunu kullanmıştı.

Ülkenin yüzde 5’inde uygulaması başlayan elektronik sandıklarda oylarını kullanan Medvedev ve eşinin kolkola seçim merkezine gelmeleri, parmağı ile her şey yolunda işareti yapması kameralara yansıdı. Kimlik kontrollerinin ardından görevlilere teşekkür eden Medvedev, başarılar diledi. Seçim görevlileri de bayan Medvedeva’ya bir buket gül takdim etti.

İktidar partisi Birleşik Rusya’dan birinci sıra aday gösterilen Medvedev’in Mart 2012’de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinden sonra Vladimir Putin’e koltuğunu bırakacak ve hükümet başkanı olacak.

Liberal yaklaşımları ile öne çıkan Medvedev’in, yeni dönemde modernizasyon ve inovasyon temelli kalkınma programını sürdürmesi bekleniyor.

Rusya’da parlamento seçimlerinde katılım önceki seçimlere göre düşük

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’yı yenilemek için tüm seçim bölgelerinde halk sandığa gitmeye başladı. Seçim Komisyonları’ndan gelen bilgilere göre ülkenin uzak doğu bölgesinde halk sandığa 2007 seçimlerine göre daha az istekli. Şimdiye kadar herhangi bir seçim ihlali görülmezken, bir kısım muhalif parti üyelerinin broşür dağıttıkları ve güvenlik görevlilerinin müdahil oldukları belirtiliyor.

Sibirya ve Uzakdoğu bölgesinde ilk iki saat için sandığa gitme oranında önemli düşüş yaşandı. Habarovsk Bölgesi’nde yüzde 7’den yüzde 4,96’ya, Sahalin Bölgesi’nde yüzde 7,8’den yüzde 3,84’e, Primorye Bölgesi’nde yüzde 7’den yüzde 4,7’ye, Amur Bölgesi’nde yüzde 9,54’den yüzde 5,99, Yakutya’da yüzde 6,53’ten yüzde 5,38’e kadar geriledi. Rusya’nın diğer bölgelerinde de seçimlere katılım oranlarında önemli gerilemenin yaşanması bekleniyor.

21 saat sürecek oy verme işlemlerinde 320 bin polis ve 11 bin 500 asker güvenliği sağlıyor. Rusya İçişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Aleksander Gorovoy, 94 bin 487 seçim merkezinde görevli polislerin sandık güvenliğinin dışında seçim ihlalleri, rüşvet ve diğer seçim ihlalleri ile ilgili de sorumlu olduklarını hatırlattı.

Başkent Moskova’da 3 bin 300 seçim merkezinde 51 bin 500 polis görev yapıyor. Okul ve diğer kamu binalarında oluşturulan merkezlerde vatandaşın rahat alış veriş yapabilmesi için makul fiyatlarda satış yapılan mini pazarlar kuruldu.

Uzaydan oy verecekler

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in yanı sıra muhalefet parti liderleri de Moskova’da oylarını kullanacak.

İstikrarlı olmayan Kafkas Bölgesi, İnguşetya, Dağıstan, Kuzey Osetya ve Güney Rusya’nın Stavropol Bölgesi’nde ek güvenlik önlemleri alındı.

Uluslar arası Uzay İstasyonu’nda görev yapan Rus astronotlar Anton Şkaplerov ve Anatoli İvanişin de uzaydan oylarını kullanacak. Uzay Kontrol Merkezi’nde oluşturulan özel iletişimle astronotlar güvendikleri yakın bir isme şifreli olarak tercihlerini bildirecek.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]