Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Azeri Şair Sabir, doğumunun 150’nci yılında Kiev’de anıldı.

Azeri şair Mirza Alekber Sabir, doğumunun 150’nci yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de anıldı.
Ukrayna Milli Yazarlar Birliği’nin konferans salonunda gerçekleşen anma törenini; Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna Azerbaycanlılar Kongresi, Ukrayna Milli Yazarlar Birliği ve ülkedeki Azeri gençlik teşkilatları organize etti.
Etkinliğe Ukrayna’daki şair ve yazarların yanı sıra akademisyenler de katıldı. Azeri halk dansları ile renklenen programda Azeri mütefekkir ve şair Sabir tarafından kaleme alınan şiirler Azerice ve Ukraynaca seslendirildi.
Azeri kültürünün şiir ile iç içe olduğunu ifade eden Ukrayna’nın eski Fransa Büyükelçisi Yazar Yuriy Koçubey, Sabir’in Fuzuli, Nizami gibi bir şair silsilesinin devamı olduğunu söyledi.

SABİR’İN ŞİİLERİ UKRAYNACA YAYINLANDI
Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli yaptığı açıklamada; “150 yıl uzun bir süre ama geçen zamana rağmen Sabir’e olan ilgi hiç azalmadı. Sabir’in şiirleri Ukrayna’da da ilgi görüyor. Defalarca Sabir’in şiirleri Ukraynalı şairler tarafından Ukrayna diline tercüme edildi ve yayınlandı. Bugün Ukrayna yazarları ve şairlerinin Sabir’in şiirlerini okumalarından büyük memnuniyet duydum.” dedi.

Ukrayna Kültür Bakanlığı Dil Politikaları Sorumlusu Larisa Lebedivna, yaptığı açıklamada; “Buradaki etkinlik Azerbaycan’da Mayıs ayında gerçekleşen şair Sabir’in 150’nci yıldönümü kutlamaların devamı niteliğinde. Ben Azerbaycan’dayken Azeri halkının kültürel zenginliklerine sahip çıkmasından çok etkilendim. Sağlam temellerde oturan Ukrayna ve Azeri dostluğunun geleceği parlak. Bu tür faaliyetler kültürel ilişkilerimin gelişmesine kültürel yakınlaşmaya katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Sabir’i anma etkinliğinde söz alan Ukrayna Gagauzlar Birliği Fedora Arnaut, şair anısına yazdığı bir şiiri okudu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]