Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

#YeniBirParti basında çıkan haberlere ilişkin kamuoyu duyurusu yayınladı

Siyaset gündeminde yerel seçimler ile yeni kuracağı iddia edilen parti de gündemde. YenibirParti isimli oluşum kimseden korkmadıklarını ve kim olduklarını da devlet tarafından bilindiğini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine giderken ‘yenibirparti.org‘ adıyla açılan bir internet sitesi dikkati çekti. İnternet sitesinin ‘Biz kimiz’ bölümünde “Biz AK Parti iktidarının artık yorulduğunu ve milli bayrağın daha liyakatli, temiz ve genç kadrolarca devralınması gerektirdiğini düşünen sorumluluk bilinci yüksek bir kadroyuz” ifadelerinin yer aldı.

Sosyal medyada da gündem olan #YeniBirParti sitesinden bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama şöyle:

“Basında çıkan bazı haber ve köşe yazılarına istinaden açıklama gereği doğmuştur. Öncelikle #YeniBirParti oluşumunun sosyal medya hesapları, sadece web sitemizde ilan edilen hesaplardan oluşmaktadır ve bu hesaplar dışındaki hiçbir hesapla ilgi ve alakamız yoktur.

Logomuzu kullanarak Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan “Umut Partisi” isimli başvuru ile de hiçbir ilgi ve alakamız yoktur.

Ancak Fatih Altaylı gibi duayen bir gazeteci bile, hiç teyit etme gereği duymadan adımızı kullanan sahte bir twitter hesabından bazı siyasi ve devlet adamlarının hesaplarının takip edildiğini yazarak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olmuştur.

Akabinde Nagehan Alçı, Fatih Altaylı’nın bilgiler teyit edilmeden kaleme alınan yazısını, yine hiç teyit ihtiyacı hissetmeden gündeme taşımış ve yanlış algının devam etmesine neden olmuştur.

Adımızı ve logomuzu kullanan sahte hesaplar açılmasını ve logomuz kullanılarak patent başvurusunda bulunulmasını, kamuoyunu yanlış yönlendirme amaçlı art niyetli kişiler veya bundan bir çıkar uman fırsatçılara yoruyoruz. Ülkemiz ve Aziz Milletimiz için büyük ideallerle yola çıkan bir kadro olarak böylesine basit, yanıltıcı ve yanlış algı oluşturmaya yönelik girişimlerden uzak olduğumuzu bildiririz.

Bu bağlamda bugünkü Yenişafak Gazetesinde Ali Saydam’ın web sitemizle ilgili yorumunu esefle karşılıyoruz. Bizim müdahalemiz dışında web sitemizin basına yansımasından sonra, sayısı binleri bulan destek ve kurulacak parti teşkilatlarımızda görev alma talebi aldık. Bir önceki duyurumuzda ilan edildiği gibi henüz hiçbir vatandaşımıza dönüş yapmadık ve kimseden en ufak bir maddi talepte bulunmadık.

Vatan ve millet sevdasıyla yola çıkan temiz bir kadroyu, bugüne kadar görülmemiş politika ve vaatlerini hiç okuyup değerlendirmeden itham etmek, etik bir davranış olmasa gerek.

Biz, hemen her başlık altında çok önemli politikalar belirleyen ve vaatlerde bulunan bir kadro olarak, basınımızın bu politika ve vaatleri analiz etmesini ve gereksiz tartışmalardan kaçınmasını beklerdik ve hala bekliyoruz.

Teknolojinin sağladığı imkanlardan yararlanarak Türk siyasi tarihinde (belki dünya siyasi tarihinde de) bir ilk niteliğindeki farklı bir siyasi strateji ve kampanya örneği karşısında basınımızın iyi bir sınav vermediğini görüyor ve diğer kurumlarımızda üzülerek gördüğümüz basitleşmenin, medyaya da yansıdığını yine üzülerek müşahede ediyoruz.

Zamanı geldiğinde kadromuz açıklanacak ve bize olmadık ithamlarda bulunan kişiler, ne akılcı ve ince bir strateji izleyerek politika ve vaatlerimizi pek çok vatandaşımıza duyurduğumuzu anlayacaklardır.

Kamuoyuna en derin saygılarımızla duyurulur.

#YeniBirParti Kadrosu
www.yenibirparti.org
[email protected]
https://www.facebook.com/yeni1parti/
https://twitter.com/_YeniBirParti_
https://www.instagram.com/_yenibirparti_/”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]