Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Ukrayna’nın rakipleri bellli oldu

Slovenya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Ukrayna’nın rakipleri bellli oldu. A Grubu’nda yer alan Ukrayna; Fransa, Büyük Britanya, Almanya, İsrail ve Belçika, ile mücadele edecek.

Slovenya’nın en ünlü turistik mekânlarından biri olan Postonja Mağarası’nda çekilen kura sonucunda A Milli Türk Takımı ise D Grubu’nda RUSYA, Yunanistan, İtalya, Finlandiya ve İsveç takımları ile eşleşti.

EUROBASKET 2013 GRUPLARI ŞÖYLE OLUŞTU

A Grubu: Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Ukrayna, İsrail, Belçika
B Grubu: Makedonya, Litvanya, Karadağ, Bosna Hersek, Letonya, Sırbistan
C Grubu: İspanya, Slovenya, Hırvatistan, Polonya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti
D Grubu: Rusya, Yunanistan, İtalya, Finlandiya, Türkiye, İsveç

Slovenya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki Türkiye’nin rakiplerinin özellikleri ise şöyle:

RUSYA:
FIBA sıralamasında altıncı sırada bulunan Rusya Milli Takımı, 2013 yılında Slovenya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na Olimpiyat Oyunları’nda yer aldığı için direkt katılma hakkını elde etti.

David Blatt’in ayrılması sonrasında henüz yeni bir antrenörle anlaşmayan Rusya Milli Takımı, son olarak 2011 yılında Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük mücadelesinde Makedonya’yı 72-68’lik skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi olmuştu. 2007 yılında İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ipi göğüsleyen Rusya Milli Takımı’nın, toplamda dört madalyası bulunuyor.

Minnesota Timberwolves ile anlaşarak yeniden NBA’de forma giymeye başlayan Andrei Kirilenko’nun liderliğini üstlendiği Rusya Milli Takımı’nın kadrosunda, Alexey Shved (Minnesota Timberwolves), Sergey Monya (BC Khimki), Viktor Khryapa (CSKA Moskova) ve Vitaly Fridzon (BC Khimki) gibi önemli isimler oynuyor.

YUNANİSTAN:
FIBA sıralamasında 4. sırada bulunan Yunanistan, Litvanya’nın düzenlediği 2011 Avrupa Şampiyonası’nda ev sahibine kaybederek turnuvayı 6.sırada tamamladı.

Ülkemizde bir dönem Anadolu Efes’i de çalıştıran Ilias Zouros’un baş antrenörlüğünü yaptığı Yunanistan, Litvanya’da düzenlenen 2011 Avrupa Şampiyonası’nda ev sahibi Litvanya’ya klasman mücadelesinde 73-69’luk skorla mağlup olarak turnuvayı 6.sırada noktaladı. Avrupa Şampiyonaları’nda iki altın, bir gümüş ve iki de bronz madalya alan Yunanistan, Londra Olimpiyat Oyunları’na ise katılamadı.

Panathinaikos’ta oynayan Dimitris Diamantidis ile Olympiacos’ta forma giyen Vassilis Spanoulis’in liderliğini üstlendiği Yunanistan Milli Takımı’nda Antonis Fotsis (Olimpia Milano), Georgios Printezis (Olympiacos), Kostas Papanikolau (Olympiacos) ve Sofoklis Schortsanitis (Panathinaikos) diğer önemli isimler arasında.

İTALYA:
Litvanya’da 2011 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 17.sırayı alan İtalya, FIBA sıralamasında ise 21.sırada bulunuyor.

Fenerbahçe Ülker’in baş antrenörü Simone Piangiani’nin çalıştırdığı İtalya, Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde A Milli Takımımız ile birlikte F Grubu’nda yer aldı. Mavi Beyazlılar, oynadığı 8 maçı da kazanarak turnuvaya katılma hakkını elde etti. Avrupa Şampiyonaları tarihinde iki altın, dört gümüş ve dört de bronz madalya kazanan İtalya, 2011 yılındaki organizasyonda ise Fransa, Sırbistan, Almanya, İsrail ve Letonya’nın bulunduğu B Grubu’ndan çıkamayarak elenmişti. İtalya, Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda da yer alamamıştı.

Denver Nuggets forması giyen Danilo Gallinari, İtalya Milli Takımı’nın en önemli yıldızı olarak dikkat çekiyor. Andrea Bargnani (Toronto Raptors) ile Marco Belinelli (Chicago Bulls) Mavi Beyazlıların NBA’de forma giyen diğer dikkat çeken isimleri olurken, Stefano Mancinelli (Olimpia Milano), Luigi Datome (Virtus Bologna) ve Daniel Hackett (Mens Sana Basket) da kadronun önemli isimleri arasında.

FİNLANDİYA:
Litvanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 9.olan Finlandiya, FIBA sıralamasında 48. sırada yer alıyor.

Henrik Dettmann’ın çalıştırdığı Finlandiya, 13 kez katıldığı Avrupa Şampiyonaları’nda herhangi bir derece elde edemedi. Finlandiya, 2011 yılında Litvanya’nın düzenlediği organizasyonda ise Makedonya, Yunanistan, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Karadağ ile birlikte C Grubu’nda yer aldı. İki galibiyetle ikinci tura yükselmeyi başaran Finlandiya, Rusya, Slovenya ve Gürcistan ile birlikte mücadele etti ancak adını bir üst tura yazdıramadı.

Rusya’da BC Khimki’de forma giyen Petteri Koponen’in yanı sıra Finlandiya’da Hanno Möttöla (Tarpon Pojat) takımın en önemli oyuncuları arasında. Finlandiya Milli Takımı’nda ayrıca Shawn Huff (Kavala), Teemu Rannikko (Varese), Sasu Salin (Union Olimpija) ve Kimmo Muurinen (Frankfurt Skyliners) forma giyiyor.

İSVEÇ:
FIBA sıralamasında 65.sırada bulunan İsveç, 10 kez Avrupa Şampiyonaları’nda yer alırken önemli bir başarı elde edemedi.

ABD’li antrenör Brad Dean’in çalıştırdığı İsveç, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Almanya, Bulgaristan, Azerbaycan ve Lüksemburg’un yer aldığı B Grubu’nda ikinci sırayı alarak turnuva vizesi aldı.

En önemli oyuncusu Detroit Pistons kadrosunda yer alan Jonas Jerebko olan İsveç’in kadrosunda ayrıca, Joakim Kjellbom (BC Armia), Jonathan Skjödebrand (Hapoel Tel Aviv) ve Brice Massamba (Nevada) bulunuyor.

LJUBLJANA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]