Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın nüfusu 19 yıl sonra ilk defa 177 kişi arttı

Devletin bütün teşviklere rağmen hızla nüfus kaybeden Ukrayna’da son 19 yıl içerisinde ilk defa nüfus 177 kişi artıya geçti.

1993’te 52 milyon 200 bin kişi olan Ukrayna nüfusunun 1 Ekim itibariyle 45 milyon 559 bin 235 kişi olduğu bildirildi. Ukrayna istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre, Ekim’de açıklanan Ukrayna nüfusu Eylül’e göre 177 kişi artış gösterdi ve böylece 19 yıl sonra Ukrayna tarihinde ilk defa nüfus artışı kaydoldu.

Öte yandan hala ülkede doğum oranı ölüm oranından daha düşük. Eylül ayı verilere göre ölen vatandaş sayısı yeni doğanların sayısından 4 bin 60 kişi daha fazlaydı.

Buna rağmen başkent Kiev ve Sivastopol’ün yanı sıra 27 bölgeden 11’inde: Kırım Özerk Cumhuriyeti, Volın, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Lviv, Odesa, Rivne, Ternopil ve Çernivitsi’de doğum oranları ölüm oranlarını geçti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]