Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna seçimlerinin favori lideri boksör Kliçko oyunu kullandı

Ukrayna’daki genel seçimlerinde sürpriz çıkış yapan Reform İçin Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR) partisi başkanı ‘demir yumruk’ lakaplı dünya boks şampiyonu Vitaliy Kliçko oyunu kullandı.

Eşi Natalya ile birlikte başkent Kiev’in Peçersk İlçesi’nde oyunu kullanmaya gelen parti lideri Kliçko’yu yerli ve yabancı basın ordusu karşıladı. Oyunu kullandıktan sonra basın açıklaması yapan Kliçko, seçmenden kendilerini sindirmeye çalışanların karşısında korkmadan yüreklerinin sesini dinleyerek oy vermelerini istedi.

‘ŞİKE YAPMAM’
Kliçko, “Bizim siyasi birliğimiz bugün mevcut iktidar karşısındaki tek alternatif. Biz ülkeyi değiştirmek için yola çıktık ve bunu yapacağız, söz veriyorum. Ben şeffaf çalışıyorum, satın alınmam ve şike yapmam.” dedi.
Çok sayıda seçmenin oyunun satın alındığı iddiasında bulunan Kliçko, seçmenlere bu paranın kendilerinden çalınan paranın iadesi olduğunu ve çekinmeden alıp istedikleri partiye oy vermelerini söyledi. Seçmenleri oy kullanmaya çağıran eski boksör Kliçko, evde oturarak sessiz kalarak ülkenin düzelmeyeceğini ifade etti.

Ukraynalıların; coğrafi, tarihi, kültürel ve düşünce yapısı olarak Avrupalı olduğunu belirten Kliçko, ülkesinin yaşam standartlarının ise Avrupa’nın çok gerisinde kaldığına dikkat çekti. Seçim propagandası için harcadığı tüm parayı ringlerde kazandığının ifade eden Kliçko, Ukrayna’nın dünyada yolsuzluk yapılan ülkelerin başında geldiğini ve öncelikli çözülmesi gereken sorunun yolsuzluk olduğunu söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]