Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da seçim günü meydana çıkan tanklar farklı yorumlandı (Özel)

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bugün seçmenler oy vermek için sandık başındayken Bağımsızlık Meydanı’nda bekletilen tank, top ve zırhlı askeri araçlar farklı şekilde yorumlandı.
Bir zamanlar Ukrayna’nın ‘İstiklal Caddesi’ olarak nitelenen Hreşçatik Caddesi’nde gezen halk karşılarında tank ve topları görünce şaşırdı. Seçimlerde oy kullandıktan sonra trafiğe kapatılan tarihi caddede gezen ailelerin çocukları ise tereddüt etmeden top ve tankların üzerine çıkarak eğlenceli zaman geçirdi.
Tankın üzerinde Cihan Haber Ajansı (Cihan)’ın sorularını cevaplandıran çocukların tankların meydana başkentin Nazi işgalinden kurtuluşunun 68’inci yıl dönümü için getirildiğini söyledi.
Tankları çok sevdiklerini ifade eden çocuklar tarihi tankların hala sağlam ve çalışır vaziyette olmasına şaşırdıklarını dile getirdi.

TÜRKLER DARBE OLDU ZANNETİ
Ukrayna’ya bir haftalığına arkadaşlarıyla tatile gelen Tahsin Öztekin meydanda gördüğü tanklar için şunları söyledi: “Herkes sokaklarda, yollarda arabalar yok, trafik kesilmiş durumda. Her şey çok güzel bu tarafa geldim tankları gördüm. Dedim ne oluyor? Bir de her tarafta askerler dolu. Dedim her halde darbe oldu. Biz Türkiye’den geldik, olur böyle şeyler… Malum yani. Ondan sonra öğrendim ki Kiev’in Almanlardan ,Nazilerden kurtuluş günüymüş onu kutluyorlarmış. Kiev güzel şehir tavsiye ediyorum herkes gelsin görsün.”

‘SİYASİ GÖZDAĞI VERİYORLAR’
Torunu ile meydanda gezmeye gelen Vasiliy Vasiliyeviç adlı vatandaş tankları şu şekilde yorumladı; “Sovyetlerin 1945 yılında Nazilere karşı kazandığı savaşın Zafer Bayramı normalde Mayıs ayında kutlanıyor. Şimdi burada seçim gününde tankların gelmesinin siyasi gözdağı olarak düşünüyorum. Burada siyasi mesaj var, meydan bu sayede eylemlere de kapanmış oldu.”
Tankları Cihan’a değerlendiren Tatyana Şevçenko adlı bir bayan ise; “Bu genel seçimler Kiev’in kurtuluşunun 68’inci yılına denk geldi. Tankları insanların geçmişini unutmaması bugünlere nasıl gelindiğini anlamaları hatırlamaları için getirmiş olabilirler.” dedi.

Omuzlarında çocuğunu gezdiren bir Kiev sakini ise; “İlk defa meydanda tankları gördüm. Her halde milleti meydana çekmek için getirdiler, eskinden böyle bir şey yapılmıyordu” şeklinde konuştu.

Meydanda dans eden iki kız arkadaş Oksana Papodyak ile Tanya Potura; “Neden buraya getirdiler bilmiyoruz. Herhalde bize seçim günümüzde geçmişimizi hatırlatmak istediler” şeklinde yorumladı.
Meydandaki tarihi askeri araçların 6 Kasım’a kadar kalacağı öğrenildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]