Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[GAZİANTEP SALDIRISI] Başın sağolsun Türkiye

Gaziantep’te dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan bombalı saldırı sonrası, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşanan korkunç patlamanın da izleri ortaya çıktı.

Polis, patlamanın olduğu bölgede sabah saatlerine kadar incelemelerini sürdürürken, vatandaşlarda evlerine ve işyerlerine geldi. Mahallede temizlik ekipleri tarafından çalışma yapılırken, çevrede bulunan işyeri sahipleri de dükkanlarındaki hasarlarla uğraştı. Adeta savaş alanına dönen Karşıyaka bölgesinde esnaf kırılan camları temizlemeye çalışırken, otomobilleri hasar gören vatandaşlarda araçlarını temizlemeye çalıştı.

Bu sırada patlama alanında bulunan hurda yığınları iş makineleri tarafından kamyona yüklenerek kaldırıldı. Öte yandan patlamanın etkisiyle açılan çukur kumla kapatıldı.

Enkazın büyük bir bölümü kaldırıldı

Gaziantep’te, bölücü terör örgütünün dün bomba yüklü araçla yaptığı hain saldırının ardından hurdaya dönen araçların ve enkazın büyük bölümü kaldırıldı.

Patlamanın yol açtığı yıkımın boyutu ise gün aydınlandığında ortaya çıktı. Camları kırılan ve hasar gören otomobiller ile pencereleri patlamış haldeki apartmanlar dikkat çekti. Caddenin adeta bir savaşa alanına döndüğü görüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Bir yandan da temizlik çalışmaları yapılıyor. Caddede bulunan bir ATM’nin tamamen kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı. Vatandaşlar, güvenlik şeridinin dışından çalışmaları izliyor.

ÖLÜ SAYISI 9’A YÜKSELDİ

Gaziantep’teki patlamada yaralanan ve kaldırıldığı Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Kenan Evren İlköğretim 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Sena Büyükkonut, yapılan müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükselirken, yaralıların tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Hurda yığınına dönen resmi ve sivil araçlar çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın yaşandığı yerdeki çalışmasını hassasiyetle yürütüyor.

Saldırıda hayatını kaybedenler:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak’ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep’in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü’ne kayıtlı

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü’ne kayıtlı

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü’ne kayıtlı.

Sena Büyükkonut (13 yaşında)

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]