Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordusu da küçülüyor; 40 bin kişi emekli edilecek

Savunma harcamalarını kısıtlayan ve ordu personelini azaltan ülkeler arasına Ukrayna da katıldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Grigoriy Pedçenko, asker sayısının 5 yıl içerisinde 200 bin kişiden 160 bine indirileceğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Pedçenko, basın açıklamasında önümüzdeki 5 yıl içerisinde silahlı güçlerin sayısının 40 bin kişi azaltılmasını öngördüklerini belirtti. Pedçenko, aynı zamanda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin idari kadrosunun da yüzde 20 oranında küçültüleceğini bildirdi. Pedçenko, personel sayısının azaltılmasının, insanların işten çıkartılacağı anlamına gelmediğini, ordu mensuplarının farklı alanlarda istihdam edileceğini belirtti. Öte yandan yapılan bir anketin sonucuna göre, halkın yüzde 67,1’i bir tehlike anında Ukrayna ordusunun ülkeyi koruyamayacağını düşünüyor.

Daha önce de Soğuk Savaş dönemini geride bırakan Rusya ve ABD, askerî alanda yapılan harcamaları kontrol altına almak ve modernizasyon sürecini verimli bir şekilde gerçekleştirmek için birlikte çalışma yapmaya karar vermişti. ABD sivil memur sayısını azaltıp, üst düzey en az 50 generalin görevine son verilmesini planlarken, Rusya 200 bin askerî personeli işten çıkaracağını açıklamıştı. Almanya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz ay ordu personelinin 250 binden 163 bine indirilmesi konusunda uzlaşı sağlandığını belirtirken, İngiltere de bütçe kesintisi kapsamında savunma harcamalarını yüzde 10 ile yüzde 20 arasında kısıtlamayı kararlaştırmıştı.

Yunus Erdoğdu Kiec Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]