Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın en yenilikçi operatörü olan life:)

Turkcell’in 2012 ilk yarıda gelirleri yüzde 13 artışla 4,9 milyar TL’yi buldu. Şirketin abone sayısı da 34,7 milyona ulaştı.

Turkcell, ikinci çeyrek mali ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Grup gelirleri, yüzde 37 oranında büyüyen bağlı şirketler ve yüzde 6 büyüyen mobil sesin katkıları ile 2,56 milyar TL oldu. Konsolide gelirlerini senelik olarak yüzde 13 oranında büyüten Turkcell, böylece 3 çeyrek ardı ardına çift haneli gelir artışı elde etti. Grup AVFÖK’ü 2011’e göre yüzde 8 büyüyerek 779 milyon TL’ye çıkarken; ikinci çeyrek net karı 534 milyon TL’ye dayandı. Turkcell’in ilk yarı gelirleri de yüzde 13 artışla 4,9 milyar TL’yi gördü.

Şirketin faturalı abone sayısı ilk çeyreğe göre 600 bin artarak 12,6 milyon, toplam abone sayısı da 200 bin artarak 34,7 milyon oldu. Abone başı aylık ortalama kullanım da senelik yüzde 14 artışla 250 dakikaya dayandı. Buna mukabil Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil internetin katkıları ile 2011’e göre yüzde 6 oranında artarak 20,7 TL’ye çıktı.

TURKCELL T SERİSİ SATIŞLARI 500 BİNİ AŞTI

Turkcell’in ikinci çeyrekte mobil internet gelirleri senelik yüzde 44 oranında artışla 240 milyon TL oldu. Bunda sayısı 4,8 milyona varan akıllı telefonlar da önemli rol oynuyor. T serisi akıllı telefon satışları 500 bini aştı. Tüketiciden beğeni toplayan Turkcell MaxiPLUS5’in yanı sıra şirketler için tasarlanan Turkcell MaxiPRO5 de yakında müşterileri ile buluşacak.

TURKCELL 3G 3 YAŞINDA

3G’nin ülkeye geldiği 2009 Temmuz ayından bu yana geçen dönemde toplamda 22,5 milyon kayıtlı aboneye ulaşan şirket, bu şebekede 54.340 TeraByte (yaklaşık 12 milyon DVD) büyüklüğünde data alışverişi yaptı. Mobil internet trafiği 3G’nin Türkiye’ye gelmediği 2009’un ikinci çeyreğine göre 2012’nin ikinci çeyreğinde 69 kat arttı, abone başı mobil internet kullanımı yaklaşık 32 katına çıktı. Aynı dönemde kullanılan MB başına birim fiyatlar ise yüzde 94 oranında azaldı.

SUPERONLİNE ve UKRAYNA LİFE’ GELİRLERİ DE ARTTI

Turkcell’in iç ve dış iştirakleri grup gelirlerini artırmada etkili. Türkiye’yi saniyede 1.000 Mb fiber internet ile tanıştıran Superonline, 2012’nin ikinci çeyreğinde gelirlerini senelik yüzde 55 artırarak 162 milyon TL seviyesine getirdi. Superonline’ın fiber internet abone sayısı da 342 bini buldu. Yine 7,4 milyon aktif abonesiyle Ukrayna’nın en yenilikçi operatörü olan life:) gelirlerini yüzde 13 artrıp son 5 çeyrektir yüzde 25’in üzerinde AVFÖK marjı elde etti.

Turkcell’in 2012 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şunları kaydetti:

“Seneye güçlü bir başlangıç yapan Turkcell Grubu ikinci çeyrekte de çift haneli büyüdü. Bu çeyrekte de 3G ve fiber internet altyapımıza yaptığımız yatırımlar ile daha zengin bir iletişim deneyiminin önünü açmaya devam ettik. Turkcell olarak müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak, onların memnuniyetini üst seviyede tutmak ve onlara daha yakın olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Altyapı gücümüzü yenilikçi ürünler ve müşteri memnuniyeti ile birleştirerek Türkiye’ye bireysel ve kurumsal olarak uluslararası arenada rekabet gücü sunuyoruz. Bu vizyonla her zaman Türkiye’yi ve faaliyet yürüttüğümüz diğer ülkeleri ileri taşıyacak adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Süreyya Ciliv, müşterilerine, Turkcell elemanlarına, ortaklarına ve hissedarlara başarıya yaptıkları katkıları için teşekkür etti.

BUĞRA KARDAN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]