Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk insanın yardımları Rohingya Müslümanlarına ulaştı

Kimse Yok Mu Derneği, Myanmar’ın Arakan (Rakhine) bölgesindeki etnik ve mezhepçi gerilimden kaçarak Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki sınır köylerine sığınan Rohingya Müslümanlarına Ramazan yardımında bulundu.

Myanmar’da gelişen olaylardan kaçarak Bangladeş’in Myanmar sınırındaki Cox’s Bazar civarındaki köylere yerleşen Rohingya Müslümanları ile yerel kaynakları aracılığı ile temas kuran Kimse Yok Mu Ramazan kumanyası dağıtımına başladı.

Kumanya yardımı alan Rohingya Müslümanları Türk halkına teşekkürlerini iletti. Bangladeş sınırından kaçak geçen Rohingya Müslümanlarının dağlık arazide ve dağınık halde olmaları toplu yardımları zorlaştırıyor.

Kimse Yok Mu, ilk etapta 15 bin Rohingya Müslüman’ına gıda yardımını ulaştırmayı hedefliyor.

Bölgede bulunan Kimse Yok Mu Derneği Yurt Dışı Yardımlar Müdürü Ramazan Korkut, “Aralıksız devam eden muson yağmurları nedeniyle ulaşımı güçlükle sağlıyoruz. Bugünki yardımları bölgeye insan gücüyle taşımak zorunda kaldık. Coğrafi şartlar yardımların güçlükle ulaşmasına sebep oluyor.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin hâlihazırda Myanmar’ın sınır bölgesindeki yardımlarını koordine eden dernek temsilcileri mültecilerin bulunduğu kamplarda incelemelerde bulunarak, organize bir şekilde yardımların artarak devam edeceğini söyledi.

Bangladeş güvenlik birimleri ise sınırlardaki güvenlik tedbirlerini arttırdı. Yerel kaynaklar Bangladeş’in izin vermesi halinde sınır ötesinde hazır bekleyen 1,5 milyon Rohingya Müslüman’ının bir anda ülkeye girebileceğini bunun ise Bangladeş’te sıkıntı doğuracağını belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | COX’S BAZAR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]