Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar ünlü aktör Stupka’yı ebediyete uğurladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki İvan Franko Milli Drama Tiyatrosu sahnesinde 22 Temmuz’da hayatını kaybeden ülkenin tanımış aktörü Bogdan Stupka için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Bogdan Stupka’nın cenazesine; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, hükümet yetkilileri, aktörler, yakınları ve akrabalarının yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Stupka için ‘olağanüstü kabiliyetli sanat yönetmeni’ diyen Cumhurbaşkanı Yanukoviç, cenaze merasiminde Stupka’nın aileleri ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Tiyatro sahnesinde Stupka ile sevenlerinin vedalaşma töreni ardından öğle saatlerinde Kiev’in Baykov Mezarlığı’na defnedildi.        

‘Ukrayna’nın Kahramanı’ unvanını taşıyan Bogdan Stupka  90’ın üzerinde filmde rol aldı ve oyunculuk dalında birçok ödülün sahibiydi.

Stupka halk arasında çok sevilen bir oyuncu ve ‘Ukrayna tiyatrosunu dünya seviyesine çıkaran adam’ olarak nitelenirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]